Sagen var egentlig afgjort.
Ringsted Kommune sagde i maj med henvisning til planloven nej til, at Skjoldenæsholm Golfcenter måtte opføre 36 helårsboliger og feriehytter. Et investeringsprojekt, der ellers var centrum i en storstilet plan for at redde golfcentrets skrantende økonomi.
Den beslutning førte til, at golfcentret i august meldte ud, at de var nødt til at opsige alle 25 ansatte, og at golffremtiden for de 1.000 medlemmer var uvis.
Siden har Skjoldenæsholm Golfcenter arbejdet hårdt på at finde en løsning, der måske kunne redde klubben. Og ifølge Dagbladet Ringsted ser der nu ud til at være mulighed for at få dispensation fra planloven. Faktisk er der tre muligheder - at erhvervsministeren kan give dispensation, at en servitut (en bestemmelse, der er pålagt en ejendom, red.) kan blive aflyst af Landbrugsstyrelsen, og at Ringsted Kommune kan ændre lokalplanen for området.
- Jeg har hele tiden været uforstående over for, hvorfor kommunen ikke vil gå den ekstra mil og få undersøgt det her til bunds, for jeg synes, det er så åbenlyst, at der er nogle dispensationsmuligheder, siger bestyrelsesformand Rune Nørgaard fra Skjoldenæsholm Golfcenter.
Artiklen fortsætter under billedet.
Ret nemt at finde
Nu skal sagen diskuteres på næste byrådsmøde med 1. viceborgmester og medlem af golfklubben, Per Nørhave (DF), som stor fortaler for stedets overlevelse. Han har også undersøgt muligheden for dispensation nærmere.
- Jeg har været inde at undersøge nogle ting og sager om, hvordan vi kan komme over de tre forhindringer, som der er. Der står, at erhvervsministeren kan give dispensationer. Det var ret nemt at finde. Så nemt, at jeg ikke engang opdagede det selv i første omgang, siger han til TV2 ØST.
Artiklen fortsætter under billedet.
Muligheden for, at klubben måske kan overleve er noget, som glædede de medlemmer, der brugte deres søndag på de grønne baner i dag.
- Vi har et super fedt anlæg og rigtig fedt træningsanlæg herude, så det er trist, hvis man ser, at det går til spilde, siger medlem Ulrik Boysen.
Jeg har hele tiden været uforstående over for, hvorfor kommunen ikke vil gå den ekstra mil og få undersøgt det her til bunds
- Hvis man kan finde nogle dispensationer i lovgivningen, så vil det være fantastisk jo, suppelerer Paw Olsen.
Har fået punktet på dagsordnen
Byrådspolitikerne skal diskutere dispensationsmulighederne på mandag. Det er Per Nørhave, der har sikret, at punktet om Skjoldenæsholm er kommet på dagsordnen, fordi han ikke mener, at Plan- og Boligudvalget har fået alle oplysninger i sagen, inden de sagde nej til helårsboligerne.
- Vi har ikke fået alle de oplysninger, vi skulle bruge. Plan- og Boligudvalget blev orienteret om, at der ikke var muligt at give dispensation, siger han.