Blot 15 procent af studenterne fra 2018 var begyndt på en ny uddannelse i oktober samme år. Det er den laveste andel siden 2004, hvor statistikken går tilbage til.
Det viser tal fra Danmarks Statistik.
I 2012 toppede andelen, hvor 29,3 procent af studenterne var i gang med en ny uddannelse efter tre måneder.
- Tallene viser, at andelen, der går direkte videre i uddannelsessystemet, næsten er halveret siden 2012, siger afdelingsleder ved Danmarks Statistik Linda Tonsgaard.
Indvandrere og efterkommere går den direkte vej
Indvandrere og efterkommere går oftere direkte fra gymnasiet til andre uddannelser end personer med dansk oprindelse, viser tallene videre.
Her var 31,3 procent af indvandrerne og 33,2 procent af efterkommerne i gang med en uddannelse tre måneder efter endt studentereksamen.
Samtidig var det i højere grad studenter med erhvervsrettede og internationale studier, der var begyndt uddannelse i oktober, end studenter fra almene gymnasier.
Forskellen går igen
Andelen af almene studenter fra 2018 i ny uddannelse var 12,4 procent.
- Den markante forskel mellem personer med og uden dansk oprindelse går igen i hele perioden.
- Det samme gælder forskellen mellem de almene og de erhvervsrettede gymnasier - og faktisk også for den mindre forskel mellem kvinder og mænd, siger Linda Tonsgaard.
Fordelt på regioner gik nordjyderne oftere end andre i gang med en uddannelse med det samme, mens det modsatte ses for midtjyderne i 2018.
Af de studenter, der var begyndt uddannelse, havde langt de fleste valgt en videregående uddannelse. Det gjorde fire ud af fem, mens næsten halvdele var begyndt på en bacheloruddannelse.