En god gerning: Hårdt ramt restaurant hjælper værested med mad til udsatte borgere

Frelsens Hær i Nakskov bringer mad ud til brugere af dens værested. I denne uge hjælper kokke fra restauranten Skovridergaarden frivilligt til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det hjælper mig igennem hverdagen.

Jan Johansen fra Nakskov står i døråbningen til sit hus og henviser til den mad, han hver dag får bragt ud fra byens værested, der hører under Frelsens Hær.

Han bruger værestedet meget og er derfor udfordret i denne corona-tid. For værestedet er lukket ned, og han har ikke den daglige kontakt med de andre borgere, der kommer der.

- Det er ganske forfærdeligt ikke at kunne komme derop og møde de mennesker, jeg er vant til at møde. Det er en helt anden måde at leve på.

Den udbragte mad er derfor en kærkommen udstrakt hånd til minde om den hverdag, Jan Johansen havde, før virussen kom til Danmark.

Madudbrigningen har lokalafdelingen gjort den seneste tid. Tirsdag og onsdag i denne uge får kvaliteten så lige et hak op ad, da tre kokke fra restauranten Skovridergaarden frivilligt har tilbudt at lave mad til brugerne.

Tirsdag fik Jan Johansen og de andre fiskefilet med hvide kartofler og persillesovs og brownie til dessert.

Onsdag lyder menuen på hakkebøf med bløde løg, spejlæg og hvide kartofler og to pandekager med orangesovs til dessert.

En god gerning

Skovridergaarden er selv hårdt ramt og har været lukket ned siden 9. marts. De ansatte er sendt hjem uden løn og er på dagpenge.

Midt i mørket er det godt at kunne hjælpe udsatte borgere, siger medejer Alex Pedersen.

- Det er jo en god gerning, vi gør for de her mennesker, og nu må vi se, hvad regeringen melder ud i forhold til nedlukningen. For vi kan da godt tage to dage mere.

Artiklen fortsætter under billedet. 

De frivillige har travlt med at pakke de såkaldte madpakker og bringe dem ud til værestedets brugere.
De frivillige har travlt med at pakke de såkaldte madpakker og bringe dem ud til værestedets brugere. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Frelsens Hær har måttet lukke genbrugsbutikken, værestedet og menighedsaktiviteterne. Ifølge leder Jan Marseille betyder coronakrisen, at brugerne er blevet mere ensomme og deprimerede og har fået et større misbrug som en konsekvens af at opholde sig mere i hjemmet.

- Det, at vi kommer ud til dem med mad og kan se dem i øjnene på to meters afstand, betyder meget. Sammen med maden er det med til at løfte lidt af deres ellers triste hverdag under coronakrisen, siger han.


Nyhedsoverblik