- Mit navn er Camilla. Jeg har fået lov at låne Astrid Krags profil. For jeg har en bøn til jer allesammen.
Sådan indleder Camilla Kampmann sit opslag på Facebook. Hun har arbejdet som sosu-assistent på Slagelse Sygehus under coronanedlukningen. Her har hun blandt andet passet en ældre dame med demens, som lå på coronaafsnittet.
I mandags blev hun så testet, efter de første symptomer viste sig. Tirsdag kom svaret: Positiv for covid-19.
Generelt synes jeg, at folk slækker på de retningslinjer og anbefalinger, der kommer
Torsdag aften lånte Camilla Kampmann så social- og indenrigsminster Astrid Krags (S) Facebook-side for at komme med en bøn til alle.
- Jeg synes, folk er begyndt at slække helt vildt meget på det. Der har været mange gange, hvor jeg har måtte opgive at handle, fordi der har været så mange biler på parkeringspladsen, siger hun.
- Jeg ser ofte, at man slæber hele familien med i supermarkedet. Folk begynder at samle sig udenfor, når det er godt vejr. Generelt synes jeg, at folk slækker på de retningslinjer og anbefalinger, der kommer.
Giver en opsang på vegne af sundhedspersonale
Derfor føler Camilla Kampmann sig nødsaget til at give folk en opsang på vegne af landets sundheds- og plejepersonale, men også som almen dansker.
Hun skriver blandt andet i opslaget:
- Bliv ved at være tålmodige. Hold afstand. Blive hjemme, så vidt det er muligt. Ikke samles i grupper. Blive ved med at vaske hænder og spritte af, står der i opslaget.
- Vi skal blive ved med at passe på hinanden, skriver hun til slut.
- Jeg kommer med opråbet, fordi jeg selv står i front og hjælper dem, der er svage og syge. Og hvis folk bliver ved med at slække på retningslinjerne, så ender vi bare ud med, at der ikke er kapacitet nok til at hjælpe dem, der er syge, siger hun.
Jeg prøver at råbe op om, at vi skal tage ansvar
- Jeg prøver at råbe op om, at vi skal tage ansvar, tilføjer hun.
Havde forventet at blive smittet
Siden mandag er symptomerne blevet en smule værre, fortæller den smittede sosu-assistent, mens hun ind i mellem hoster i telefonen.
Hun prøver at få hverdagen til at fungere sammen med hendes kæreste og deres to-årige datter.
- I går havde jeg feber, men det har jeg ikke nu. Jeg bliver hurtigere forpustet, når jeg skal støvsuge, gøre rent eller gøre noget andet aktivt med vores datter Lærke, siger hun.
- Men ellers er det ”bare” en forkølelse.
Artiklen fortsætter under billedet.
Egentlig læser Camilla Kampmann til socialrådgiver, men gik tilbage til sit tidligere job som sosu-assistent for at tjene lidt ved siden af socialrådgiverstudiet.
Jeg bliver hurtigere forpustet, når jeg skal støvsuge, gøre rent eller gøre noget andet
Hun var da også indstillet på, at risikoen var større for at blive smittet, når hun tog den type vagter.
- Umiddelbart var min tanke, at det skulle ske på et tidspunkt, siger hun.
Hun er da heller ikke 100 procent sikker på, at det er på arbejdet, at hun er blevet smittet.
Vigtigt at få spredt budskabet: - Hold afstand
Hverken hendes datter eller kæreste er blevet smittet, og de gør meget for, at det ikke skal ske.
Parret sover for eksempel ikke sammen, og de har skruet en del op for rengøringen i hjemmet i Slagelse.
Selvom symptomerne hos Camilla Kampmann er forholdsvis milde, så føler hun, at det er vigtigt at få budskabet ud om at holde afstand, så man kan passe på de svage i samfundet.
- Nu er jeg selv syg, så hvis jeg først selv har brug for at få mere hjælp i behandlingen, så ville jeg synes, det var rart, at der både var personale og de hjælpemidler, der skal til, hvis jeg skal indlægges, siger hun og fortsætter:
- Det samme synes jeg for den almene dansker og dem, der er i risikogruppen. Hvis de bliver syge og har brug for hjælp, så skal vi have ressourcerne til det.