En god start - bevægelse og korsang for lungesyge
Klassisk omelet med let kryddercreme
Dejlig nem morgenmad, kan også bruges som en lille frokost anretning.
4 personer
12 friske æg
4 spsk. olie
Groft havsalt
Friskkværnet peber
40 g smør i små tern
Krydderurt creme:
1 dl yoghurt naturel (kan også bruge Alpro Soya naturel, som er laktosefri)
½ tsk. sukker
Valgfri friske krydderurter
Saft af 1/3 lime
Salt og peber efter smag
Sådan gør du:
Slå æggene ud, pisk dem sammen, og tilsæt salt og friskkværnet peber. Sæt panden på komfuret på mellemvarme, og hæld olien på.
Hæld æggemassen på panden, rør forsigtigt med en paletkniv, indtil æggene begynder at blive faste. Massen skal have sat sig i bunden og stadig være lidt flydende på toppen. Hvis der skal fyld i din omelet, er det nu, det skal tilsættes.
Vip panden 45 grader. Brug en paletkniv til at folde begge sider ind mod midten, en side ad gangen.
Rul omeletten ind mod siden, læg smørtern på panden, og lad smørret smelte ned omkring, så omeletten løsner sig (pas på, at smørret ikke bruner).
Vip forsigtigt omeletten over på en tallerken, så den foldede side vender nedad. Omeletten skal være smuk gul uden at have taget farve.
Man kan komme alt i en omelet – men pas på med at komme for meget i. Alt fyld skal dog tilberedes, inden det fyldes i omeletten (bortset fra ost), da tilberedningstiden på omelet er så kort.
Opskriften er fra ZBC i Vordingborg
25/5/2017