En god start - bevægelse og ølbrygning
Hjemmelavet mysli.
Til mysli gælder det om at bruge de ingredienser man ved, man godt kan lide. Det kan være rigtigt lækkert, at tilføje en enkelt ingrediens der er saltet.
Ingredienser:
Havregryn. (vi brugte grov valsede, men fine dur bestemt lige så godt.)
Honning.
Ristede solsikkekerner.
Ristede græskarkerner. (vi brugte de saltede!)
Ristede kokosflager. (alm. Kokosmel smager lige så godt!)
Tørrede abrikoser. (evt. i tern.)
Tørrede søde tranebær. (rosiner kan også sagtens bruges.)
Ligger man evt. inde med noget fiber, noget klid eller nogle nødder eller kerner man er glad for, så rist dem endelig og kom dem med i myslien.
Fremgangsmetode:
Varm et par skefulde honning op på en pande og rist havregrynene langsomt i det. Rist ved siden af de andre ingredienser og bland det hele godt sammen.
Bemærk; at de fleste ingredienser kan købes ristede og ordnede, så det hele bare skal blandes. Man kan også med fordel blande lidt krydderi i myslien, fx kanel, kardemomme, allehånde eller måske koriander- det er vigtigt at prøve sig frem med LIDT AF GANGEN- det skal kun lige parfumeresmed krydderiet.
Opskriften er fra uddannelsesinstitutionen ZBC i Vordingborg
3/4/2017