I to dage har kokkenes EM – også kendt som Bocuse d’Or Europe - været i gang i Torino i Italien.
Her har kokken Christian Wellendorf fra Faxe Ladeplads assisteret Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel i konkurrencen.
Her til aften blev vinderen af konkurrencen kåret. Christian Wellendorf og Kenneth Toft-Hansen vandt bronze og er dermed kvalificeret til det uofficielle verdensmesterskab til januar.
Christian Wellendorf er udlært hos Babette i Vordingborg. Sidste år bestod han sin svendeprøve med en guldmedalje, og nu arbejder han på Falsled Kro ved Faaborg på Fyn.
20 nationer kæmpede
Reglerne til konkurrencen var ens for alle.
Der var fem timer og 35 minutter til at kreere en vegetar- og en kødret.
Den første ret skulle være 100 procent vegetarisk – og så skulle den indeholde både æg og Castelmagno-ost. Den sædvanlige mystiske ingrediens, som blev afsløret mandag, var spaghetti.
Kødretten skulle indeholde mørbrad af ungkvæg af kvæget fassona piemontese, kalvebrisler og ris.
I alt kæmpede 20 europæiske nationer i årets konkurrence, og de første 10 var allerede i køkkenet mandag. De sidste 10 nationer har konkurreret i dag.
Norge vandt konkurrencen, mens Sverige blev nummer to.