Ekspertgruppe skal hjælpe fejlramt børneområde

Allerede inden en konsulentrapport afslørede omfattende fejl i sagsbehandlingen på børneområdet rakte politikerne ud til styrelse for hjælp.

Sagsbehandlerne på børneområdet i Faxe Kommune får snart hjælp udefra til at bringe området på fode igen. 

Det sker til november, når en særlig task force under Social- og Boligstyrelsen rykker ud for at rådgive og sparre om, hvordan kvaliteten i sagsbehandlingen fremover kan blive bedre.

Forleden kunne TV2 ØST fortælle, at Faxe Kommune vil genåbne 1.000 børnesager på ny, fordi der er sket omfattende fejl i sagsbehandlingen. Stort set alle sager, som blev undersøgt af konsulenthuset BDO viste, at der var begået fejl, som kommunen ifølge formanden for børne- og læringsudvalget i Faxe Mikkel Dam (LA) ikke kunne forklare.

quote Vi er i en situation nu, hvor vi tager imod alle tiltag med kyshånd, hvis de kan fremme en god sagsbehandling

Mikkel Dam (LA), formand for børne- og læringsudvalget, Faxe Kommune

Allerede inden nyheden om de mange fejl i sagsbehandlingen kom frem, havde politikerne dog taget kontakt til Social- og Boligstyrelsen, fortæller Mikkel Dam i dag til TV2 ØST.

- Flere politikere i udvalget havde ytret ønske om, at vi tog fat i task forcen. Vi sendte derfor en ansøgning i november sidste år, og den blev heldigvis imødekommet. Vi er i en situation nu, hvor vi tager imod alle tiltag med kyshånd, hvis de kan fremme en god sagsbehandling, siger han.

Får hjælp i to år

Task forcen er nedsat i et samarbejde mellem Social- og Boligstyrelsen og Ankestyrelsen, ligesom også VISO (Den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation) deltager. 

Over et to-årigt forløb sparrer task forcen med medarbejderne om den socialfaglige og juridiske kvalitet i sagsbehandlingen. 

Jeanne Pedersen
Læs også
Faxe Kommune: Undskyld, undskyld, undskyld
Jeanne Pedersen
Læs også
Faxe Kommune: Undskyld, undskyld, undskyld

Først laver task forcen en analyse, der peger på udfordringerne, hvorefter selve forløbet går i gang. Det involverer blandt andet workshops med medarbejderne. Når det hele er afsluttet, kommer task forcen tilbage og evaluerer.

Task forcen blev første gang sendt ud i 2012 og har i dag været rundt i en tredjedel af landets kommuner. 


Nyhedsoverblik