Hunden Gemma gør sensationelt fund

Takket være en seksårig italiensk trøffelhund kan Rønnede Kro nu servere trøfler for første gang nogensinde.

Rønnede Kro har for nylig ansat en ny – og forholdsvis pelset – medarbejder til deres personale i køkkenet.

Og det har tilsyneladende været den helt rigtige hyring.

I hvert fald har Gemma – en seksårig italiensk trøffelhund – bidraget gevaldigt til kroens trøffelbeholdning i den seneste tid.

quote Til at starte med var vi skeptiske, fordi man ofte finder trøfler, der er ikke særlig meget værd. Men de her var af højeste kvalitet

Anders Holst Kryger, køkkenchef, Rønnede Kro

Søndag lagde en krogæst ved navn Hanne Friis vejen forbi beværtningen. Hendes hund havde nemlig fundet en større mængde trøfler i lokalområdet.

Hanne Friis tilbød, at hendes hund kunne hjælpe restauranten med at finde trøfler, der er verdens dyreste svampeart.

Hunden Gemma er nemlig af racen Lagotto Romagnolo, der er kendt for at kunne trænes til at opsnuse den dyrebare svampeart, der snildt løber op i mere end 1.000 kroner per 100 gram, hvis man skal købe dem i en butik.

63-årige Hanne Friis fra Haslev har været i Gotland med en lokal hundeklub for at træne Gemma til at opsnuse trøfler.
63-årige Hanne Friis fra Haslev har været i Gotland med en lokal hundeklub for at træne Gemma til at opsnuse trøfler. Foto: Hanne Friis - privatfoto

Og trænet lader hunden Gemma til at være.

Efter blot en times trøffeljagt vendte Hanne Friis og Gemma nemlig tilbage til kroen med 800 gram trøfler.

- Gemma og jeg havde fundet et stort parti trøfler for første gang, men jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle gøre med dem. Så foreslog min svigermor mig at kontakte en restaurant, siger Hanne Friis.

De største trøfler vejede mellem 150 og 200 gram, fortæller køkkenchef.
De største trøfler vejede mellem 150 og 200 gram, fortæller køkkenchef. Foto: Rønnede Kro

Køkkenchef var skeptisk

Nu kan Rønnede Kro servere trøffelbaserede retter for sine gæster for første gang i kroens historie.

Endda i op til 14 dage.

- 800 gram er ret meget. Der var endda et par stykker, der vejede mellem 150 og 200 gram, og det er altså en rigtig stor trøffel, siger Rønnede Kros køkkenchef, Anders Holst Kryger, der også fortæller, at han mødte Hannes tilbud med en vis tvivl, da hun først tog kontakt til kroen telefonisk.

Rønnede Kros køkkenchef, Anders Holst Kryger (venstre), kan nu servere trøfler for første gang i kroens historie.
Rønnede Kros køkkenchef, Anders Holst Kryger (venstre), kan nu servere trøfler for første gang i kroens historie. Foto: Rønnede Kro

- Til at begynde med var vi skeptiske, fordi man ofte finder trøfler, der er ikke særlig meget værd. Men de her var af højeste kvalitet. Det er en rigtig flot efterårstrøffel, siger han.

Den påskønnelse kunne også mærkes hos Hanne Friis, der blandt andet har været på træningslejr i Gotland for at finpudse Gemmas evne til at finde trøfler.

- Det var en stor oplevelse, for de blev meget begejstrede. Anders holdt masken meget godt, men de andre var et omvandrende smil, siger hun.


Nyhedsoverblik