En ny spektakulær legeplads og flere faciliteter for børn, der skal lære dem om vand og miljø, kan være på vej til Faxe Ladeplads.
Initiativgruppen Liv i Ladepladsen har brugt det seneste år på at færdigudvikle en idé til legepladsen Det blå læringsrum, som skal ligge ved byens lystbådehavn.
Vi vil gerne have både en legeplads og vandaktiviteter, hvor børn har mulighed for at komme til at røre ved fisk og lege med vand
- Det kommer sig af, at der ligger en sølle gynge dernede nu. Men vi har en del sejlere, der kommer derned, og vi har en børnehave, der kommer tæt på og en naturvejleder, der også gerne vil have faciliteter til børn, så de kommer tættere på vandet og lærer om livet ved vandet, siger Marianne Bøyesen, formand i Liv i Ladepladsen.
- Vi vil gerne have både en legeplads og vandaktiviteter, hvor børn har mulighed for at røre ved fisk og lege med vand i forskellige niveauer, så de kan se, hvordan kysten ændrer sig.
Artiklen fortsætter under billedet
Legeplads der fascinerer både voksne og børn
En ingeniør fra virksomheden Realizers har udviklet rørebassinet, imens firmaet Monstrum har tegnet og designet legepladsen. De er kendt for at designe meget spektakulære legepladser - gerne med genkendelige figurer i meget stor skala.
Firmaet står blandt andet bag en overdimensioneret græshoppe i Hørsholm og en hval i Vejle, som er en legeplads for børn.
Vi vil gerne, at legepladsen fortæller en historie, der både er for børn og voksne
- Vi vil have en læringsplads og en legeplads, der skal kunne fortælle Faxe Ladeplads’ historie. Vi har haft et skibsværft liggende, som mange, der har boet i Faxe Ladeplads, slet ikke har lagt mærke til. Derfor vil vi gerne igennem legepladsen kunne fortælle en historie, der både er for børn og voksne, siger Marianne Bøyesen.
Artiklen fortsætter under billedet
Projektet har fået 13.000 fra Faxe Kommune
Initiativgruppen har fået 13.000 kroner af Faxe Kommune, som den har brugt på at få tegnet skitser og planer over det endelige projekt.
- Vi ved godt, at jo mere konkret et projekt bliver, jo større chancer er der for at få midler til projektet. Derfor søgte vi Faxe Kommune om midler til at kunne betale Monstrum. Det fik vi 13.000 kroner til, og det gør, at vi nu har et meget mere konkret forslag nu.
- I arbejdsgruppen er der både daginstitutionen og havnens bestyrelse, og sejlklubbens bestyrelse er også repræsenteret. Så vi er en del med forskellige interesser i området, siger Marianne Bøyesen.
Resten skal finansieres via fonde
Ifølge budgettet kommer de dog til at skulle bruge 482.202 kroner. Resten skal derfor finansieres via fonde.
De har tidligere søgt to fonde, som de fik afslag på. Men nu, hvor de har fået 13.000 kroner fra kommunen, har de et mere konkret projekt, og derfor håbet Marianne Bøyesen, at de denne gang har større held med at søge fonde.
- Nu handler det om Friluftsrådet, Realdania og Østsjællands Vaskerifond. Vi er oppe i et temmelig stort beløb, så det er ikke sikkert, at vi får det hele på en gang, siger Marianne Bøyesen fra initiativgruppen.