- Jeg synes bare, det er ærgerligt, at vi kun har set det fra den ene side af sagen. Jeg synes, vi skal se det fra dem, der er lidt tættere på de gerningsmænd, der begår kriminaliteten.
Ordene kommer fra Ali Lashari. Han er 20 år, arbejder som gulvlægger, og så er han født og opvokset i Haslev. Han har nu valgt at gå ind i debatten om vold og utryghed i byen.
I weekenden stod Haslev-borger Lars Rasmussen nemlig frem og fortalte om et brutalt overfald, han havde været udsat for i Jernbanegade i Haslev.
Her blev han overfaldet af to unge mænd, da han i torsdags var på vej til arbejde klokken seks om morgenen.
- Det er nogle gode drenge
Ali Lashari var ikke selv indblandet i overfaldet af 51-årige Lars Rasmussen.
Men som vi tidligere har fortalt, så er overfaldet ikke et enestående tilfælde. Trusselsbilledet i Haslev har været så voldsomt, at taxachaufføre ikke vil køre i Jernbanegade. Og Bykroen har uddelt et stort antal af karantæner.
Ali Lashari er en del af den gruppe, hvor flere har fået karantæne.
- Jeg kender mange af dem, der er involveret i det, og jeg ved, det er nogle gode drenge, siger Ali Lashari.
Hvorfor laver de så ballade?
- Jeg tror, det er, fordi der er så mange menensker i Haslev, men der ikke noget for de unge. Jeg føler, der mangler et mødested for de unge, hvor de kan være, siger Ali Lashari.
Det er, fordi der er så mange menensker i Haslev, men der ikke noget for de unge
Dialogmøde med borgerne
Urolighederne i byen er kommet bag på både politiet og borgmester Knud Erik Rasmussen (A). Men en dialog mellem de to parter har ført til, at byens borgere nu inviteres til dialogmøde onsdag d. 5. oktober.
- Det er næsten helt utroligt, at man som almindelig borger en tidlig morgen ikke kan gå i fred. Det er simpelthen uhyggeligt, og stor respekt for Lars Rasmussen, der er trådt frem med sin grimme oplevelse. Jeg synes da, at det er meget uheldigt, at det sker, og det er vi selvfølgelig nødt til at forholde os til. Folk er utrygge ved at færdes på gaden. Jeg har haft kontakt med politidirektøren i dag, og han har sagt ja til at komme på onsdag for at tage en dialog, lød det fra borgmesteren.
Håber på løsninger
De unge mener, at situationen i Haslev er eskaleret, fordi lokalsamfundet i frygt for indvandrebander skærer alle indvandrere over en kam.
Hvis vi fik alle de unge i arbejde ligesom mig selv, så har du ikke tid til at rende rundt og lave alle de der unødvendige drengestreger
- Folk, de skriver dårligt om os på Facebook og så byen, som ikke kender os, de begynder at få det der billede, at det er os, der har gjort det, at det er nogle dårlige mennesker, siger Tony Marcello.
De unge har derfor valgt at stå frem i håb om, at nogen vil lytte til dem i stedet for at frygte dem. De ved godt, at de ofte er omdrejningspunkt for konflikt. Men de håber, at de kan forsøge at finde nogle løsninger sammen med kommunen og erhvervslivet, så dem der på vej ud på et sidespor, kan komme tilbage igen.
- Hvis vi fik alle de unge i arbejde ligesom mig selv, så har du ikke tid til at rende rundt og lave alle de der unødvendige drengestreger og komme i konflikter med mennesker og sådan noget, siger Ali Lashari.