Arne blev sendt hjem fra sygehuset med angsten for at være livstruende syg

Arne Kielberg blev indlagt på Nykøbing Falster Sygehus. Efter forskellige vurderinger sendte lægerne ham hjem igen. Behandlingen måtte vente.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er, for at sige det med et godt gammel dansk ord, skidebange.

Sådan siger Arne Kielberg, der sidder i sit hjem i Horslunde. Konen sidder ved hans side.

Og mens Downtown Abbey kører i baggrunden, sidder den 68-årige pensionist og reflekterer over den seneste måneds begivenheder.

Han blev indlagt den 19. november med smerter i maven på Nykøbing Falster Sygehus. Der skulle gå 18 dage, før han kom hjem igen, og det var ikke med hans gode vilje.

Fem dage uden nyt

Arne Kielberg blev undersøgt i hoved og bag. Bogstaveligt talt. Lægerne sendte ham igennem en masse scanninger og kiggertundersøgelser, men intet kunne forklarer den dalende blodprocent.

quote Hvis det skulle gå hen og blive livstruende, så kaster du blod op

Arne Kielberg, Horslunde

Til sidst skulle han sluge et kamera, som skulle passerer igennem hele fordøjelsessystemet.

- Herefter gik det i stå. Jeg hørte ikke en dyt, fortæller Arne Kielberg.

Ifølge ham gik der fire dage, hvor beskeden var: Kameraet ligger fortsat i din mavesæk. Så han blev sat til at faste, fordi kameraet skulle fjernes.

Efter at have fastet til næste dag, fik den 68-årige penstionist at vide, at kameraet er passeret. Det gjorde det faktisk på førstedagen. Og de har sågar fundet ud af, hvad problemet er.

Det kan gå hen og blive livstruende

Lægen fortalte, at Arne Kielberg havde sivende blødninger i tyndtarmen.

- Og det kan gå hen og blive livstruende, sagde han. Så de ville brænde tarmene dagen efter, siger Arne Kielberg.

Nu blev sat til at faste igen, men dagen efter kom der en ny besked til ham.

- Så kom der en ny læge. Han siger, at jeg ikke skal have brændt nogle tarme på det hospital, fordi de har slet ikke værktøjerne til at nå derned. Så jeg skulle til Køge, fortæller Arne Kielberg.

quote Hvad nu hvis det begynder at bløde mere? Hvad nu hvis de ikke kan nå at få mig til Køge

Arne Kielberg, Horslunde

Det kan godt vente alligevel

Herefter gik der ifølge Arne Kielberg yderligere fire dage uden nogle former for information. Lige indtil den 68-årige tidligere Falck Redder bankede i bordet og krævede svar.

Et svar på, hvornår han kunne blive behandlet, når de har sagt, at det kan gå hen og blive livstruende.

Lægen fortalte, at datoen for operationen på Køge Sygehus ville blive den 20. december.

- Den 20. december siger I? Jeg troede, det kunne gå hen og blive livstruende? Nej, ikke alligevel, siger lægen til mig. Og hvis det skulle gå hen og blive livstruende, så kaster du blod op, og så skal vi nok få dig til Køge, fortæller Arne Kielberg om lægens forklaring på den ekstra ventetid.

"Hvad skal jeg tro på?"

Dermed skulle Arne Kielberg vente 14 dage ekstra på at få behandling. Men det var ikke så meget ventetiden, der nagede ham. Det er uvisheden, om hvorvidt han faktisk er livstruende syg, eller ej.

- For når den ene læge siger, at det kan blive livstruende, men fordi de ikke har tid på Køge før om 14 dage, så er det pludseligt ikke livstruende mere. Hvad skal jeg så tro på? spørger han.

Den 68-årige pensionist fra Horslunde blev udskrevet efter 18 dage på hospitalet og føler sig ikke meget klogere på sin tilstand.

Sygehus og region vil ikke udtale sig

Nu sidder Arne Kielberg tilbage med angsten.

- For hvad nu hvis det begynder at bløde mere? Hvad nu hvis de ikke kan nå at få mig til Køge?

TV ØST har forsøgt at få et interview med ledelsen fra Nykøbing Falster Sygehus og Regionen Sjælland, men de har ikke ønsket at stille op.

De har skrevet i et skriftligt svar, at de ikke ønsker at kommentere sager omkring patienter. Men i en mail til TV ØST skriver regionen generelt om forholdene:

"Nykøbing Falster Sygehus udtaler sig ikke om patientforløb til pressen.

Det er beklageligt, at der er en mindre ventetid på videre udredning og behandling for patienten på Sjællands Universitetshospital i Køge. Patientens tilstand er derfor vurderet af en overlæge, som ikke ser nogen komplikationer i, at patienten tilses 20. december.

Hvis man er utilfreds med sin behandling eller lignende, så er man altid velkommen til at kontakte sygehuset for en uddybende samtale."

- Lisbeth Lumby Rasmussen, Konstitueret Sygehusdirektør for Nykøbing Falster Sygehus.


Nyhedsoverblik