Elmely Kro ved Uggerløse sejrede, for andet år i træk, i kokkedysten Local Cooking.
- Sammenhæng mellem fortælllingen om retten og selve retten var helt unik. Derudover får den topkarakter på smag. En holistisk ret, som er meget intelligent udtænkt, siger Per Mandrup, der var formand for dommerkomitéen, om dagens vinderret, som bl.a. bestod af rødbedeporcheret svinekæbe med sprødstegt hjerne i rasp, jordskokkepuré og havtorn.
Konkurrencen blev afholdt tirsdag aften på CELF i Nykøbing Falster, hvor 15 restauranter, primært fra regionen, hver især deltog med en ret, der en efter en blev serveret for dommerne.
Formålet med konkurrencen er at skabe vækst i restaurations- og fødevarebranchen og give danskerne lyst til at nyde de lokale kulinariske oplevelser. Derfor var restauranterne forpligtede til at lave retter med 75 procent råvarer fra områdets leverandører.
TV ØST talte med Poul Bøje Nielsen, der er restauratør på Elmely Kro, inden konkurrencen blev afgjort, og på daværende tidspunkt forventede han ikke at blive nummer et.
- Vi vinder ikke i år, fordi vi vandt sidste år. Det er et meget tæt løb, jeg vurderer, at SuRi vinder, eller at det måske bliver Støvlet Katrines Hus, sagde han.
Andenpladsen gik til restaurant SuRI fra Holbæk, mens restaurant Støvlet Katrines Hus fra Sorø fik tredjepladsen.