Guldborgsund Kommune matcher ukrainere med lokale arbejdspladser

I Guldborgsund Kommune bor der lige nu 317 flygtninge fra Ukraine. 48 af dem er kommet i arbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den store mangel på arbejdskraft fortsætter, og samtidig vil rigtig mange ukrainere gerne i job. Den del sørger Mette Kottwitz, som er virksomhedskonsulent i Guldborgsund Kommune, for. 

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt at finde den arbejdskraft, vores virksomheder har brug for, og samtidig er der ukrainere, der meget gerne vil have et job. Det match sørger jeg for, så det kræver blot et kald til mig, så går jeg i gang med opgaven, fortæller hun i pressemeddelelsen.

Український лимонний торт – ukrainsk citronkage

Det startede som en midlertidig ansættelse for Irina og Natalia fra Ukraine. I dag er ansættelsen blevet fast, og ukrainsk citronkage er tilmed kommet på menukortet på Café Mynte. 

Og Betina Dorthe Olsen kan godt anbefale andre virksomheder, som mangler arbejdskraft, at gøre det samme.

- De er kommet her til Guldborgsund på en kedelig baggrund, og har familier i Ukraine, de bekymrer sig om. Samtidig er de meget interesseret i at integrere sig og deltage i de arrangementer vi holder. Og så er det bare nogle rigtig dygtige medarbejdere, og jeg vil uden forbehold anbefale andre at ansætte ukrainere, siger hun.

Hjælpen går begge veje

Vi står i øjeblikket i en situation, hvor der både er stor mangel på arbejdskraft samtidig med, at en masse ukrainere ønsker at komme i job. Det at komme i job, kan være rigtig god måde at få så normal en tilværelse i Danmark som muligt, fortæller René Christensen (DF), der er formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget.

- Jeg vil gerne sende en stor tak til de virksomheder, der har åbnet dørene og hjulpet nogle mennesker med at få en så normal tilværelse her i Danmark, mens krigen foregår. Samtidig vil jeg også rette en tak til de mange foreninger og frivillige, der har hjulpet med at få en hverdag til at fungere. Opgaven har været – og er stadig - stor, og lykkes kun fordi så mange har støttet op om opgaven og samarbejdet på tværs – både frivillige, lokale virksomheder og kommunen, fortæller han.

20200807-125822-L-4133x2755ma
Læs også
Krig og uvished går ud over ukrainske børns motivation i skolen
20200807-125822-L-4133x2755ma
Læs også
Krig og uvished går ud over ukrainske børns motivation i skolen

Siden krigen udbrød i Ukraine for præcist et år siden, er der kommet i alt 345 ukrainere ankommet til Guldborgsund Kommune.

Selvom de endnu ikke har et fælles sprog på Café Mynte i Marielyst, så overstiger glæden ved at have ansat Irina og Natalia langt de kommunikative udfordringer de oplever, fortæller Betina Dorthe Olsen

-Vi har ikke et fælles sprog, så der er naturligvis udfordringer med at forstå hinanden. Men jeg synes vi er gode til at løse de sproglige barrierer, og vi har det rigtig godt sammen. 


Nyhedsoverblik