Lokalpolitiker i kovending om vindmølleprojekt ved Skørringe Gods

Lokalpolitiker har tidligere skrevet under på, han er imod vindmøller ved Skørringe Gods. Nu sidder han med i det udvalg, der vil genoptage sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag begynder de første behandlinger af en ansøgning om omdiskuterede vindmøller ved Skørringe Gods i Guldborgsund Kommune.

Det er godsejeer Henrik Fabienke, der for nylig har ansøgt Guldborgsund Kommune om at få opført seks vindmøller og et solcelleanlæg der skal fylde 55 hektarer.

Områdets beboere troede ellers, at planen var sparket til hjørne. Seks byrådspolitikere har nemlig skrevet under på, at de vil bevare naturområdet omkring godset.

quote Jeg vil godt grave et spadestik dybere ned i sagen, for at være på sikker fod

Ole Bronné Sørensen (A), lokalpolitiker og medlem i Teknik, Miljø- og Ejendomsudvalget

En af dem er Ole Bronné Sørensen (A), lokalpolitiker og medlem i Teknik, Miljø- og Ejendomsudvalget. Men nu sidder han med i det udvalg, der har genoptaget sagen.

- Jeg vil godt tage til stilling til vindmøllerne på et mere oplyst grundlag, siger han.

Protestgruppe har indsamlet underskrifter fra bekymret naboer

Stilhed, tak er en protestgruppe, som kæmper mod kæmpevindmøller på Falster. Det er tidligere lykkedes gruppen at indsamle underskrifter i lokalområdet for at vise naboernes modstand til projektet.

- Jeg forstår godt deres bekymring, og jeg deler den også lidt selv. Det er en af grundene til at jeg godt vil et spadestik dybere. Jeg synes vi skylder sagen at få undersøgt den grundigt, siger Ole Bronné Sørensen.

quote Jeg render heller ikke rundt og sætter underskrifter alle mulige steder og løber fra det hele

Kenneth Gliese Petersen, beboer i området nær Skørringe Gods

Flere naboer til godset, som er utilfredse med, at vindmøllerne er tilbage på tegnebrættet.

- Det er hammerirriterende, at vi skal blive ved med at bruge kræfter på det her, siger Kenneth Gliese Petersen fra Gundslevmagle.

Beboerne har af flere omgange indsamlet underskrifter mod projektet.

- Det allervigtigste for mig er, at vi ikke kender helbredskonsekvenserne, siger Anne Katrine Petersen, beboer i Nyby.

I alt skrev seks politikere i 2017 under på, at ville bevare Borremosen.
I alt skrev seks politikere i 2017 under på, at ville bevare Borremosen.

Beboere tvivler på, de kan regne med politikerne

Seneste underskriftindsamling mod projektet fandt sted lige før valget i 2017. I alt skrev seks politikere under på at ville bevare området, som det er. Inklusiv guldborgsunds borgmester.

Også Ole Bronné Sørensen satte dengang sin underskrift på beboernes protester. Sammen med blandt andre René Fjeldsøe Sørensen (G) og Lis Magnussen (O) skrev han under på et dokument med ordlyden:

”Jeg ønsker at bevare Borremosen, som den er nu, indebærende at der ikke skal sættes kæmpevindmøller på Skørringe Gods.”

- Så regner vi så sandelig også med, at man overholder det. Ellers er det dybt useriøst. Jeg render heller ikke rundt og sætter underskrifter alle mulige steder og løber fra det hele, siger beboer Kenneth Gliese Petersen.

Det samme siger beboer Anne Katrine Petersen:

- Det får mig da til at tvivle stærkt på, om man kan regne med dem. 

Ole Bonné Sørensen fastholder politisk kovending

Ole Bonné Sørensen har tidligere været imod planerne, men i dag er han fortaler for, at projektet bliver undersøgt først.

- Min grundopfattelse er, at store vindmøller skal til søs. De skal stå ude i havvindmølleparker. Det er min grundholdning, når de er så enormt store og dominerende, siger Ole Bronné Sørensen.

- Men jeg vil godt have det undersøgt. Jeg vil godt have en VVM-redegørelse (vurdering af virkning på miljøet, red.). Jeg vil godt grave et spadestik dybere ned i sagen, for at være på sikker fod. For jeg har det også sådan at vindmøller laver glimrende strøm. Det er en god måde at få energi på, siger Ole Bronné Sørensen.

Men du har skrevet under på, at man skal bevare Borremosen, og at der ikke skal opsættes kæmpevindmøller på Skørringe Gods. Nu er du med i et udvalg, der har genoptaget sagen. Hvordan hænger det sammen?

Jeg vil helst have dem ud på havet i havvindmølleparker, og derfor har jeg skrevet under. Jeg synes i bund og grund, at hvis der er gener ved det, så skal de ikke være der, siger Ole Bronné Sørensen.


Nyhedsoverblik