Denne weekend lægger Nordfalster græs til en af landets mere særprægede musikfestivaler med det mundrette navn Kun For Forrykte.
Festivalen blev for første gang afholdt i Stubbekøbing i 2019, og selvom den, med cirka 1500 besøgende, er en af landets mindre af slagsen, så er den, ifølge både arrangøren og en gæst, ganske særlig.
- Vores festival er helt særlig, fordi det er en tilbagevenden til det gamle festivalideal fra 1969 – ligesom Woodstock festivalen, siger hovedarrangør Frederik Schnoor med henvisning til den legendariske, amerikanske festival, der tiltrak op mod en halv million mennesker for 55 år siden.
- Jeg elsker det her sted. Det er så hyggeligt, siger Jakob Eilenberger, der er kommet hele vejen fra København for at gæste festivalen på Falster.
Rocklegende topper plakaten
Frederik Schnoor kalder selv sin festival for lidt af en hippie-højborg. Her dyrker man idealer som fri kærlighed, antimaterialisme, åndelighed og kulturel mangfoldighed. Og musikken skal understøtte det.
- Det er en unik blanding af syrerock, folk med gode, meningsfulde tekster og blues, der har noget nerve, siger han og fortsætter:
- Det er musik, der er bevidsthedsudvidende, kalder vi det. Så vi er lidt unikke i det danske festivallandskab.
Festivalen strækker sig over både fredag og lørdag, og publikum kan se frem til 24 programpunkter med både musik og foredrag. På plakaten er blandt andre navne som Peter Sommer, Den Syvende Søn og Juncker.
Men over dem alle står et navn, der kommer med et helt ekstraordinært bagkatalog. Glenn Hughes har turneret det meste af verden som soloartist og som medlem af Deep Purple, Black Sabbath og et væld af berømte bands, men fredag aften klokken 21 gælder det Plænescenen i Stubbekøbing.
- Jeg ser sindssygt meget frem til Glenn Hughes. Han er en kæmpe inspiration for mig selv som musiker. Så det glæder jeg mig megameget til at opleve, siger festivalgæst Jakob Eilenberger, der besøger Kun For Forrykte for anden gang i træk og har planer om at gøre det til et hattrick næste år.
Navnet Kun For Forrykte stammer fra Herman Hesses roman “Steppeulven”, fremgår det af festivalens hjemmeside.