Vovehalse lavede maveplaskere fra 10 meters højde

11 vovehalse dystede lørdag om at lave den bedste maveplasker fra 10 meters højde til LF-mesterskaberne i udspringsdisciplinen dødsing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste har i løbet af deres liv stiftet bekendtskab med en maveplasker.

I langt de fleste tilfælde er det noget, som man fortryder instinktivt, og bare tanken om en maveplasker kan give ubehag i kroppen. Vandet slår nemlig som en kølle i maveregionen, og hvis man er rigtig uheldig, kan man tilmed få slået luften ud.

Med andre ord er det for langt de fleste, noget som man helst vil undgå, men sådan havde 11 modige mænd det ikke lørdag.

På Kajen i Nykøbing Falster dystede 11 personer om, hvem der kunne lave den bedste og flotteste maveplasker fra 10 meters højde.

Det skete, da Lolland-Falster-mesterskaberne i maveplask-disciplinen dødsing løb af stablen foran et tændt publikum på omkring 500 mennesker.

- Jeg synes, at det gik fantastisk. Alt spillede, og jeg havde indtryk af, at publikum var glade og syntes, at det var spændende og skægt at se på. De var i hvert fald meget medlevende, siger den ene arrangør, Lars Henriksen.

Hvad er dødsing?

Dødsing - også kaldet death diving - stammer oprindeligt fra Norge.

Sporten blev opfundet af guitaristen Erling Bruno Hovden på Frognerbadet i 1969, og har sidenhen spredt sig på den anden side af de noraske grænser.

Groft sagt er dødsing en form for ekstrem freestyle højdykning, hvor udøveren fra 10 meters højde springer med udstrakte arme og mave. Undervejs er det tilladt at lave tricks, men udøveren skal lande enten som en kanonkugle eller i en geddeposition med hænder og arme først ligesom et omvendt u.

Deltagerne kan blive bedømt på forskellige kriterier. Ved LF-mesterskabet er kriterierne kunstneriske formåen, publikumskontakt og energi.

Dødsing-mesterskabet var den første af sin slags i Nykøbing Falster, men på landsplan har havnebyer som Korsør, Svendborg og Aarhus allerede prøvet kræfter med sporten.

Det er også herfra, at arrangørerne bag mesterskabet har fået sin inspiration.

- Det er så vild og anderledes en sport, at vi tænkte, at "det skal vi da have til Nykøbing", siger Lars Henriksen.

Et norsk fænomen

Blandt deltagerne var 17-årige Marius Bøje Jørgensen fra Nykøbing Falster. Inden konkurrencen havde han prøvet kræfter med sporten, men det var første gang, at han prøvede det på egen krop i konkurrenceformat.

- Det var en fed oplevelse. Jeg har set en del nordmænd springe ud på den måde på YouTube, for sporten er ret stor i Norge, og nu har jeg selv gjort det. Jeg har øvet mig over tid, så da min far foreslog, at jeg skulle stille op, var jeg ikke i tvivl om, at han havde ret, siger Marius Bøje Jørgensen.

Sådan her så det blandt andet ud, da Marius Bøje Jørgensen sprang lørdag.

Det var dog ikke kun lysten til at springe ud i det blå, der fik ham til at tilmelde sig.

- Jeg vil gerne være med til at støtte op om arrangementet ved at give publikum et show. Men der var jo også en fin pengepræmie på flere tusinde kroner, som jeg gerne ville have fat i, siger maveplaskeren.

Et sug i maven

Det lykkedes da også for Marius Bøje Jørgensen. Han gjorde en så god figur, at han først gik videre fra den indledende runde og efterfølgende sluttede på andenpladsen. Det gav en gevinst på 2.500 kroner.

Selvom han har en vis erfaring med udspringsdisciplinen, kom han ikke sovende til sølvmedaljen.

- Jeg var ikke nervøs for at slå mig, men det gav da et sug i maven, når jeg prøvede nye spring af, som jeg ikke havde prøvet af før, siger Marius Bøje Jørgensen.

Arrangøren forventer, at arrangementet er kommet for at blive, og det er gode nyheder for Marius Bøje Jørgensen.

Han har nemlig planer om at veksle sølv til guld.


Nyhedsoverblik