Christian har vundet DM i Skills to gange: - Det er en rigtig stor bedrift

Gourmetslagterlærling Christian Egedal Olsen fra Holbæk har vundet DM i Skills hele to gange. Han endte i faget ved lidt af et tilfælde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

DM i Skills er erhvervsuddannelsernes festival.

Her kæmper blandt andet landets dygtigste tømrerlærlinge, frisørelever og kokkeelever om at blive den bedste til sit fag.

Til DM i Skills i Fredericia 2023 var der omkring 300 deltagere, hvoraf 45 af dem kunne hyldes som den bedste i hver sit fag. 

quote Det var ikke bare at stå og skære kød. Der er ret meget dybde i det

Christian Egedal Olsen, gourmetslagterlærling, Munkholm Slagteren

En af dem er Christian Egedal Olsen fra Holbæk.

Han er i lære som gourmetslagter og ved sidste års DM i Skills, løb han for anden gang med titlen som den dygtigste gourmetslagter. 

- Det gør man (vinder to gange, red.), hvis man godt kan lide, hvad man laver og træner for det. Det krævede meget forarbejde, man skal gå op i det og virkelig gerne ville det, lyder konklusionen fra Christian Egedal Olsen, der er i lære hos Munkholm Slagteren i Holbæk.

- Det var ikke bare at stå og skære kød. Der er ret meget dybde i det, selvom vi stereotypt bare står og hakker kød, lyder det fra Christian Egedal Olsen.
- Det var ikke bare at stå og skære kød. Der er ret meget dybde i det, selvom vi stereotypt bare står og hakker kød, lyder det fra Christian Egedal Olsen. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Ifølge lederen af gourmetslagteruddannelsen på ZBC er det noget af en bedrift, at slagterlærlingen for anden gang har kunnet kalde sig Danmarks bedste gourmetslagterlærling.

-  Det er rigtig svært, fordi man skal være så fokuseret, og man har måske endnu flere forventninger til personen, der vandt første gang. Så at vinde anden gang, det er en kæmpe bedrift, lyder det fra Brian Steen Mæhle Sindahl.

Slagter ved et tilfælde 

Det lå ellers ikke i kortene, at Christian Egedal Olsen skulle kaste sig ud i særlige kødudskæringer hos Munkholm Slagteren.

Han var begyndt på gymnasiet, da hans fritidsarbejde begyndte at vække hans interesse. 

Læs også
Fem guldmedaljer til DM i skills til vores landsdel - for Clark er det helt særligt
Læs også
Fem guldmedaljer til DM i skills til vores landsdel - for Clark er det helt særligt

- Det var ikke det mest motiverede valg, men jeg arbejdede hernede som opvasker i starten, fortæller han. 

- Jeg lærte mine kollegaer og stedet at kende, og så synes jeg, at det var spændende at opleve, hvad de lavede. Det var ikke bare at stå og skære kød. Der er ret meget dybde i det, selvom vi stereotypt bare står og hakker kød. Der er mange lag i det, og der er meget læring helt tiden. Det, synes jeg, er spændende. 

Jai Khamnuanwit (tv), der er indehaver af Munkholm Slagteren, har bakket op om Christian Egedal Olsens (th) forberedelse frem mod Skills.
Jai Khamnuanwit (tv), der er indehaver af Munkholm Slagteren, har bakket op om Christian Egedal Olsens (th) forberedelse frem mod Skills. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Et forbillede for faget 

Det er i samarbejde med sine kollegaer hos Munkholm Slagteren i Holbæk, at Christian Egedal Olsen har skærpet sine færdigheder frem mod Skills. 

Ifølge Jai Khamnuanwit, der er indehaver af Munkholm Slagteren, har forberedelserne frem mod Skills krævet meget af den unge holbækgenser. 

- Det er en hård turnering at komme igennem. Sidste år tabte han sig 6-7 kilo under Skills. Hver gang han har været til Skills, er han skrumpet ind, fortæller Jai Khamnuanwit.

- Man bliver jo megastolt af ham. Alt det planlægning , vi har haft og alt det øvelse, vi har gjort, har båret frugt hele vejen igennem. Det er fedt at se, at når man bygger noget op, bliver det til noget, og han står på podiet. Det er en dejlig rar fornemmelse - også over for vores kunder, siger han. 

Ifølge Brian Steen Mæhle Sindahl, der er leder af gourmetslagteruddannelsen på ZBC i Roskilde er lærlinge som Christian Egedal Olsen et godt forbillede for faget.
Ifølge Brian Steen Mæhle Sindahl, der er leder af gourmetslagteruddannelsen på ZBC i Roskilde er lærlinge som Christian Egedal Olsen et godt forbillede for faget. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

For selve slagterfaget er det også en gevinst, at Christian Egedal Olsen for anden gang har vundet titlen som årets bedste gourmetslagterlærling. 

Der er nemlig mangel på faglærte slagtere som ham. 

- Vi mangler på landsplan rigtig mange. Så det er vigtigt for os, at vi udadtil har en uddannelse, som folk har lyst til at tage. Når man møder Christian og resten af eleverne, som deltager i Skills, bliver de et forbillede, og de bliver spændende at kigge på i forhold til faget, lyder det fra Brian Steen Mæhle Sindahl.



Nyhedsoverblik