Holbæk Kommune har valgt at opsige samarbejdet med TUBA, der er et tilbud med hjælp til unge mennesker, som er vokset op i en familie med misbrug.
Sidste år underskrev TUBA og Holbæk Kommune ellers en toårig aftale om at tilbyde hjælp til de 25 til 35-årige, der er vokset op i misbrugshjem.
Men nu stopper Holbæk aftalen allerede ved årsskiftet.
Det er for mange af vores unge en svær situation at skulle møde op der
I stedet vil kommunen selv stå for denne rådgivning for unge over 25 år i kommunens eget rusmiddelcenter. Beslutningen ærgrer Marc Krabbe-Sørensen, regionsleder på Sjælland fra TUBA, som mener, at TUBA kan tilbyde noget andet til de unge, end kommunen kan:
- Jeg er ked af, vi har inviteret unge mennesker ind i TUBA og lovet dem, at vi vil kunne give dem det højt specialiserede tilbud, som TUBA er i forhold til de problemstillinger, som de har med sig fra en opvækst i misbrug, siger han.
Kommune tror på eget tilbud
Han peger på, at TUBA tilbyder de unge mange års erfaring i individuelle forløb uafhængigt af det kommunale rusmiddelcenter, hvor også personer, der har problemer med misbrug, kommer.
- Det er for mange af vores unge en svær situation at skulle møde op der og blive mindet om det, som gør allermest ondt i deres liv, siger Marc Krabbe-Sørensen, som beskriver TUBA som de unges ”eget sted”.
Beslutningen er taget for at spare penge i Holbæk Kommune, men formand for socialudvalget, Bente Juul Røttig (SF), er ikke nervøs for kvaliteten af det kommunale tilbud.
- Vi har nogle rigtig dygtige og velkvalificerede medarbejdere i det center. Jeg er helt sikker på, at de giver gode resultater for unge med rusmiddelproblemer, og jeg tror bestemt også, de vil kunne gøre det godt for de her voksne, som har brug for det.
Holbæk sparer 75.000 kroner ved selv at yde servicen.
TUBAs tilbud rettet mod de helt unge for 14 til 24-årige fortsætter.