Med et ti-tal kunne Denise Hertzum Rasmussen i dag, som skolens første, afslutte sin uddannelse på sygeplejerskeuddannelsen på Absalon i Holbæk.
Hun og 19 andre på hendes årgang er de første fra uddannelsen i Holbæk til at kalde sig færdiguddannede sygeplejersker.
Denise Hertzum Rasmussen har allerede arbejdet ti år i sundhedssektoren som social- og sundhedsassistent. I 2018 genåbnede uddannelsen i Holbæk efter 20 års fravær, og netop fordi den lå i Holbæk, besluttede Denise Hertzum Rasmussen at videreuddanne sig.
- Jeg har altid gerne ville bygge ovenpå, men så er der jo ting i livet, som gør, at det ikke altid bliver, som man havde tænkt, siger Denise Hertzum Rasmussen.
- Men da sygeplejerskeuddannelsen kom til Holbæk, så var jeg slet ikke i tvivl om, at det var det jeg skulle. Det var 100 procent afgørende. Jeg havde ikke søgt ind på det tidspunkt, jeg gjorde, hvis ikke uddannelsen var kommet til Holbæk, fortsætter hun.
Det betyder for nogle af dem, at de rent faktisk får en uddannelse
Absalon tilbyder sygeplejerskeuddannelsen på fem forskellige lokationer i Region Sjælland. Holbæk er - med dens tre et halvt år - den seneste nye.
På skolen fortæller uddannelsesleder Anne Bondesen, at en stor del af de studerende, ligesom den nyudklækkede sygeplejerske, netop kommer fra lokalområdet.
- Det betyder for nogle af dem, at de rent faktisk får en uddannelse. En del af vores studerende siger faktisk, at de slet ikke havde fået nogen uddannelse, hvis ikke den lå i Holbæk. De har stiftet familie, og så bliver det for besværligt for dem at skulle bevæge sig til Roskilde, Slagelse eller længere væk, siger Anne Bondesen.
Øjne på det fulde forløb
Noget af det Denise Hertzum Rasmussen måske kommer til at tage med sig fra Absalon er et ekstra fokus på det samlede patientforløb med for eksempel at sørge for, at patientens overgang fra plejehjem til sygehus sker gnidningsfrit.
I Holbæk er der nemlig et fokus på, at de studerende bliver gode til overgangen, når patienter bliver flyttet fra en sektor til en anden. Det sker gennem et samarbejde mellem kommunen og uddannelsen.
- De er ikke blevet verdensmestre, men jeg tror, de har fået en opmærksomhed med sig, som de kan tage med sig i deres job som sygeplejerske, siger Anne Bondesen.
VIDEO: Se eller gense indslaget fra 2018, hvor det blev offentliggjort, at en ny sygeplejerskeuddannelse kom til byen.
I den forbindelse er praktikstederne også med til at tilrettelægge uddannelsens forløb. Dét, og at uddannelsen er kommet til Holbæk, har de stor glæde af på Plejecenter Samsøvej i byen.
- Som kommune betyder det, at vi kan rekruttere de lokale og give dem en lyst til at gå i gang med en videregående uddannelse, og for mig her i plejecenteret betyder det, at jeg har haft meget nemmere ved at få studerende, der vil have et fritidsjob, siger Tine Gelting, der er leder på plejecenteret og fortsætter:
- Vi har en klar opfattelse af, at dem der har været på deres afsluttende del af uddannelsen har haft en større interesse for os end førhen, da uddannelsen lå længere væk.
Denise Hertzum Rasmussen er i hvert fald klar til sin videre færd. Hun begynder allerede på nyt arbejde den 1. februar.
- Jeg glæder mig jo bare til at komme ud at være sygeplejerske og komme ud at folde alt det her ud, som jeg har brugt de sidste tre og et halvt år på, siger Denise Hertzum Rasmussen.