Lyset i lokalerne hos Elmely Kro ved Holbæk blev slukket tilbage i januar i år, og landevejskroen lukkede med øjeblikkelig virkning, da de tidligere forpagtere valgte at stoppe efter et enkelt år på bagen.
Men nu lyser kroens lamper atter op og slår dørene op for madglade gæster.
For efter ejeren af Elmely Kro i april satte kroen til salg for tre millioner kroner, nåede stedet kun at ligge stille i ganske kort tid, inden den blev solgt.
Danbolig havde Elmely Kro til salg, og så købte jeg den
Det var VVS-installatør Henrik Kjær fra Holbæk, der noget impulsivt slog til.
Han købte kroen, fordi han pludselig stod og manglede et sted til at bespise deltagerne i veteranbilløbet Holbækløbet i maj.
Artiklen fortsætter under billedet.
- Jeg får en mail fra Holbæk Kommune, hvor jeg har et stort arrangement med veteranbiler og 250 spisende gæster, og der har jeg bestilt mad og spisning i Holbæk Sportsby, siger Henrik Kjær, der nu er ejer af Elmely Kro.
- Det viser sig så, at Holbæk Sportsby, hvor vi skulle spise, ikke kunne være færdig. Derfor gik jeg ind på nettet og opdagede, at Danbolig havde Elmely Kro til salg, og så købte jeg den. Ni dage efter holdte vi vores arrangement, siger ha.
Pludselig bankede det på døren
Kroens kok, Allan Kristiansen, blev ansat samme dag som han mistede sit tidligere job på produktionsskolen NVPro I Holbæk.
- Pludselig bankede det på døren, og så spurgte han mig, siger Allan Kristiansen, køkkenchef på Elmely Kro.
Artiklen fortsætter under billedet.
- Produktionsskolen var ved at gå konkurs, og han blev ved med at ringe til mig for at spørge, om den var gået konkurs. Det gjorde den så om mandagen, og så stod Henrik (nuværende ejer, red) der med det samme og sagde: Hvad så? Jeg har købt Elmely Kro, og så måtte jeg jo sige ja. Så kan man ikke rigtig sige nej mere, siger køkkenchefen.
Kroen åbnede igen kort før sommerferien og er blevet taget godt imod af de lokale.
Artiklen fortsætter under billedet.
- Vi kan jo sidde ovre i vores stue og kan se, at bilerne kører ind og ud. Så så snart vi kan støtte noget lokalt, så prøver vi på at gøre det, siger Helle Pedersen.
Ude på landet skal der være noget gedigen kromad
Siden 1964 har Elmely Kro dannet rammen for livets små og store begivenheder i lokalområdet.
Artiklen fortsætter under billedet.
Helle Pedersen fra Ugerløse bor i nærheden og er en af de stamgæster, der ofte kommer Elmely Kro.
- Det kan være til vores bryllupsdag, det kan være gode venner, som vi er her med i dag for at planlægge sommerferie, eller det kan være, vi bare har lyst til at tage ud og hygge os, siger Helle Pedersen.
Artiklen fortsætter under billedet.
Men i slutningen af januar lukkede landevejskroen med øjeblikkelig virkning, da de tidligere forpagtere valgte at stoppe efter et enkelt år på bagen.
- Jeg tror simpelthen, det var for meget gourmetmad. Herude på landet tror jeg, der skal være noget gedigen kromad, siger Helle Pedersen.
Lidt mindre skum og sort trøffel
På kroen har der længe været tradition for at servere god mad for gæsterne. Elmely Kro vandt blandt andet kokkekonkurrencen Local Cooking i 2014 og 15.
Artiklen fortsætter under billedet.
Men opskriften på flere gæster I den nye Elmely Kro er umiddelbart ikke små retter og høje priser på menukortet.
- Der bliver gastronomisk mad, men det bliver ikke sort trøffel og skum. Vi laver lidt større portioner og lidt mindre priser, siger Henrik Kjær.
ELMELY KRO
- Elmely Kro er en landvejskrobeliggende nord for Ugerløse på Midtsjælland.
- Kroen blev etableret i 1964 af Otto Rasmussen og hans hustru, Anna Magrethe Rasmussen. August 2018 blev kroen forpagtet af Patrick Bach Dalin og hans kone Kia Bach Dalin, som fortsatte driften frem til Januar 2019.
- Jeg ved godt, Henrik siger, at det ikke skal være med skum og trøffel over det hele. Men en gang imellem kommer vi et lille stykke trøffel og lidt skum på. Men vi vil hellere holde det til aften og så have en frokost, der er mere klassik.