Efter møde i udvalg - sådan skal Naturskolen i Holbæk reddes

Den nye redningsplan for Naturskolen i Holbæk og de mange tilknyttede dyr er i dag blevet behandlet ved Økonomiudvalget i Holbæk Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var tæt på, at skolen i skoven og de mange dyr i udkanten af Holbæk by blev lukket og slukket.
Et konkurs i 2019 truede nemlig skolen med lukning, men en ny omfordeling af Naturskoles mange opgaver, skal være med til at redde den.

Den overordnede redningsplan, der skal sørge for, at borgerne stadig kan besøge skolen, er i dag blevet diskuteret ved et møde i Økonomiudvalget i Holbæk Kommune. 

quote De mange dyr er også en af grundene til, at folk så godt kan lide at komme der

Camilla Hove Lund, 2. Viceborgmester og medlem af Økonomiudvalget (V)

Planen går ud på, at UngHolbæk skal overtage arbejdet med events og aktiviteter på stedet, og så skal en anden aktør varetage dyrene på stedet. Men hvem der konkret skal varetage dyrene og forpagte området, hvor dyrene står, er endnu usikkert.

- Vi ved, at for at fastholde en øgte biodiversitet derude, skal man have så mange forskellige dyr, som overhovedet muligt. De mange dyr er også en af grundene til, at folk så godt kan lide at komme der, siger Camilla Hove Lund, 2. Viceborgmester og medlem af Økonomiudvalget (V).

Holbæk Naturskole
Læs også
Nyt forslag - sådan kan naturskolen i Holbæk reddes
Holbæk Naturskole
Læs også
Nyt forslag - sådan kan naturskolen i Holbæk reddes

Derfor er det heller ikke uvæsentligt for Camilla Hove Lund, hvem der skal varetage dyrene.

- Forpagtningen af dyreholdet bliver sendt i udbud snarest, og når vinderen af udbuddet er fundet, skal det sendes til godkendelse i Økonomiudvalget. På den måde sikrer vi, at vi er i dialog med de kommende forpagtere om hvilke slags dyr, der skal være derude, så vi ikke risikerer, at der kun står køer eller andet, siger Camilla Hove Lund.

Kommunen skal være økonomisk neutrale

Naturskolen har siden 2011 været drevet af Nordvestsjællands Produktionsskole, men skolen gik konkurs i 2019, og derfor har kommunen stået for vedligeholdelsen af naturskolen og fodre de mange dyr, som er tilknyttet skolen.

Alene i 2019 brugte Holbæk Kommune 800.000 kroner på at vedligeholde skolen og passe dyrerne– penge, som altså ikke var afsat i budgettet.  

Sikahjorte og andre dyr ved Holbæk Naturskole
Læs også
Politikere i Holbæk kæmper for at bevare naturskole
Sikahjorte og andre dyr ved Holbæk Naturskole
Læs også
Politikere i Holbæk kæmper for at bevare naturskole

I budgettet for 2020 er der heller ikke afsat penge til skolen, og derfor blev fremtiden for skolen diskuteret i dag i Økonomiudvalget. I den nye model er Holbæk Kommune økonomisk neutrale, og Naturskolen skal derfor udelukket drives af andre aktører.  


Nyhedsoverblik