Det er langtfra første gang, Holbæk Sportsby er ramt af uheld.
Sportsbyen blev dyrere, end man regnede med, den var forsinket af flere omgange, men nu er den også gal med det nye stadion.
- Helt konkret er baneanlægget lavet, så den dimension banen skal have, ikke kan ligge inden for de givne rammer, siger Asger Madsen, der er salgs- og Kommunikationschef i Bold og Idrætsforeningen.
Det betyder, at fodboldbanen på det nye stadion i Holbæk Sportsby, der er ejet af Holbæk Kommune og drives af Holbæk Sportsby A/S, er 15 centimeter for smal og 18 centimeter for kort i forhold til reglerne.
Der mangler 10 cm og 15 cm i bredde og længde
Klubben har været nødsaget til at få dispensation af DBU, fordi banen på det nye stadion i Holbæk Sportsby er for smal.
Lige nu er det ikke godt nok
- Vi kan ikke leve op til de krav, der er i forhold til divisionsstatus. Superliga, 1. division og 2. division har samme banestatus, hvor de faste mål skal kunne være, hvor du har et spilleareal og et areal fra sidelinje og baglinje ud til bandearealerne, siger Asger Madsen, salgs- og Kommunikationschef i Bold og Idrætsforeningen.
Artiklen fortsætter under billedet.
- Da man skal lave den endelige opmåling, finder man ud af, at man mangler henholdsvis 10 og 15 centimeter og 15 og 18 centimeter i bredde og længde for at kunne leve op til de gældende regler.
Det betyder, at der sammenlagt er 28 kvadratmeter fodboldbane for lidt. Det svarer cirka til en halv cirkel af midtercirklen.
Holbæk skal have udvidet banen til næste sæson
Fejlen skyldes, at man har opsat stolperne til banderne på den forkerte side af stregerne frem for på ydersiderne af stregerne.
Vi forsøger at håndtere det så hurtigt som muligt
Artiklen fortsætter under billedet.
Nu er man fra Holbæk Sportsby A/S' side nødsaget til at finde en løsning på problemet fremadrettet, og der skal nu gøres et større arbejde for at finde de få centimeter, stadion mangler, da der også er sikkerhedskrav i forhold til, hvor langt banen skal være fra hegn og bander.
Og da man kun kan få dispensation én gang, skal Holbæk senest fra sæsonen 2020/2021 have udvidet banen, ellers kan man ikke spille på stadion fremadrettet.
- Det er da en ærgerlig fejl, det medgiver jeg. Og vi, der er i driften, vi ville jo gerne have, at den stod flot, siger Carsten Danmgaard, der er direktør for Holbæk Sportsby.
Artiklen fortsætter under billedet.
- Vi forsøger at håndtere det så hurtigt som muligt. Det gør vi ved dialog med DBU i forhold til dispensation her og nu. Det er den første reaktion. Den anden dialog er med Fonden Holbæk Sportsby om at påpege den fejl for at få den udbedret, siger salgs- og kommunikationschef Asger Madsen.
Også problemer med tennisbane og svømmecenter
Det er ikke kun fodboldbanen, den er gal med. Der er også problemer med tennisbanen.
Tennisbanen mangler en kant langs selve banen, og derfor kan det røde grus hurtigt blive spredt for alle vinde og linjerne på banen ligger flere steder løst og ikke i niveau.
- Den største udfordring, det er, at der ikke er kanter. Problemet er, at hvis der kommer kraftige regnskyld, eller det blæser, så løber gruset ud, siger Carsten Højerslev, der er klubchef i Holbæk Tennisklub.
Også svømmecentret i Holbæk sportsby har der været problemer med. Svømmecentret har måtte lukke af to omgange, fordi malingen omkring familiebassinet skaller af, og gulvet bliver glat.
Basketballbane er for lille
Basketballbanen i Holbæk Sportsby er også fuld af fejl.
Basketballbanen er for lille og mangler fem meter i bredden. Det betyder, at de voksne kan spille på tværs på den lange side, men de små kan ikke spille, fordi banen er for kort. Derfor kan de kan bruge banen til at øve på.
- I princippet mangler der fem meter i længden, siger Henrik Nielsen, der er formand for Holbæk Basketball Klub.
Selvom der er tre net, er der reelt set kun to baner på tværs af hallen, og i hallens sider er de store metalsøjler kun delvis skærmede med skumgummi.
- Forestil dig, at man løber på tværs af banerne og får et lille puf, som man nu gør en gang imellem i basket og ryger ud og render ind i jernstolpen. Så kan man komme alvorligt til skade, siger Henrik Nielsen.
- Det er selvfølgelig superærgerligt, når man nu bygger noget nyt, at man så ikke får den optimale løsning.
Uenighed om hvem der har ansvar
Basketballspillerne får ikke en ny sal, men sikkerheden skal undersøges.
Fodboldbanen skal udvides og flislægning ved tennisbanerne er der ingen, der vil tage ansvaret for.
Direktøren for Holbæk Sportsby mener dog ikke, at de alene har ansvaret for at forbedre forholdene.
- Når sportsbyen er afleveret i forhold til det krav, som Holbæk Kommune har stillet i udbuddet, hvem skal så betale for de forbedringer og de mangler, der trods alt må have været også i forhold til foreningerne.
På trods af manglerne er han optimistisk.
-Tro mig. Der vil jeg godt lægge hovedet på blokken – Holbæk Sportsby bliver en megastor succes.