Grillet kammusling, bagt torsk, kalvekroket og svampetoast.
Det er blot en lille del af menuen på Restaurant Suri på Holbæk Havn, der sammen med en række andre restauranter her i regionen såvel som i resten af Danmark åbner dørene til Nordens største restaurantfestival, Dining Week.
Den løber af stablen to gange årligt – i vinterferien og i efterårsferien.
På Restaurant Suri får gæsterne en ti retters tasting-menu, og det er Anne Servais fra Stenlille ganske begejstret for.
- Det er rigtig godt. Det er det hvert år, vi er her, siger hun, som indtil videre har smagt fire af retterne.
De har alle været rigtig gode.
- Jeg kan ikke pinde en ud som den bedste. Det kommer måske, siger Anne Servais, der sætter pris på den afslappede stemning og den gode pris for aftenens serveringer.
Lokale råvarer på kortet
Driftschef på Restaurant Suri Kasper Elrik Syrik kan glæde sig over, at der tirsdag aften er 70 gæster og dermed fuldt hus.
- Vi er med i Dining Week, fordi vi gerne vil have gang i restauranten, og det er en stor fornøjelse at være med, siger han.
Restaurant Suri har i sammensætningen af de ti retter lagt vægt på lokale råvarer. Derfor er der en svampetoast med lokale svampe med som en af retterne. Flere af retterne findes også normalt på Suris menukort.
Dining Week fortsætter til den 20. oktober, og det er stadig muligt at booke borde på restauranterne. Restaurantfestivalen har løbet af stablen siden 2008, hvor den i sin tid havde til formål at få gang i restauranterne igen efter finanskrisen.