Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer. I denne uge er det karper, som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet
På Gissefeld gods har man i århundreder opdrættet karper. Mads har en fisk med hjem til David, der for første gang skal prøve at tilberede denne ædle fisk. Mads får lov at filetere, og det går slet ikke. Hvilket er helt som David har planlagt.
Her finder du råvarerne:
Karpen er en fisk, der især lever i ferskvandsområder med blød dyndbund
Du kan læse mere om lystfiskeriet af karper på karpefiskeren.dk
På Gisselfeld Kloster ved Haslev er der en egentlig karpeavl, hvor man samlet set har ca 1.000 karper i en række af godsets søer. Foreløbig bliver godsets karper kun videresolgt til udsætning.
Det er naturplejelinjen på Ringsted Produktionshøjskole, der har ansvaret for at formere og fodre karperne, og du kan læse mere om karpens historie på Gisselfeld på gisselfeld-karpe.dk
1 karpe ( eller anden fisk)1 æg200 gr raspsalt og peberolie til stegning
200 gr bacon2 scalotteløg2 ,5 dl hvidvin200 gr hestebønner100 gr smør1 bdt forårsløg
friske urter til pynt
Start med at skære fisken ud i fileter og fjern ben og skind
Lav to små "koteletter" af hver side
Slå et æg ud og rør det sammen med en gaffel
Vend fisken i æg og derefter rasp
Steg fisken af på panden i olie
Kom salt og peber på
Skær bacon i tynde skiver og derefter i små tern
Skræl og skær scalotteløg i små tern
Skær top og bund af forårsløg og fjern de yderste lag. Hak dem fint
Steg bacon af i en tykbundet gryde og tilsæt de hakkede løg
Kom hvidvin over og lad det koge ind
Kom hestebønner på og tilsæt lidt mere vin og derefter smør
Til sidst kommes de hakkede springløg på
Anret bønnerne i bunden af tallerkenen og kom den stegte fisk henover
Pynt med koriander og rød skovsyre
Du kan hente opskriften her