Distriktspsykiatrien Kalundborg mister sin eneste psykiater

"Det er med tungt hjerte, at jeg må sige stop". Sådan siger den 73-årige psykiater Hugo Jørgensen, efter han ikke fik hjælp med et stort arbejdspres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et stigende arbejdspres med mere papirarbejde, større krav til effektivitet og færre kollegaer har fået den eneste tilbageværende psykiater i Distriktspsykiatrien Kalundborg til at sige op.

73-årige speciallæge i psykiatri Hugo Jørgensen følte ellers, han havde masser af gode år tilbage som psykiater. Det mener han stadig, det skal bare være et andet sted.

Det efterlader distriktspsykiatrien tilbage uden en speciallæge til at dianogsticere patienter med psykiske lidelser.

Hvilket kan betyde, at kommende patienter skal til eksempelvis Holbæk for en diagnose, men derefter behandles i Kalundborg.

- Der kan man sige, at det ikke er optimalt fra et patientsynspunkt, at de skal komme med hele deres historie til én, der måske ikke er med videre i forløbet. Det regnes i psykiatrien for at være en mindre heldig løsning, lyder det fra Hugo Jørgensen.

Den erfarne speciallæge har arbejdet fem år i Kalundborg distriktspsykiatri, hvor han startede med to kollegaer. Til sidst stod han alene, og det blev for meget.

- Jeg fandt mig selv arbejde mere og mere, og til sidst kunne jeg ikke klare det rent fagligt, fortæller han.

Et tab for psykiatrien

Foreningen Bedre Psykiatri, der kæmper for fokus og flere ressourcer til psykiatrien er meget bekymrede over, at man må sige farvel til Hugo Jørgensen.

- Det er et tab for psykiatrien her i området, og det er et tab for de syge, siger formanden for lokalafdelingen i Kalundborg, Bjarne Rose Pedersen.

Han er selv pårørende til en med psykisklidelse og kender alt til presset på personalet.

- I forvejen under Hugo, der havde vi fire måneders ventetid inde i distriktspsykiatrien. Det her kommer til at eskalere, siger han.

For ham er løsningen ganske klar.

- Der skal væsentligt flere folk til, for der er ikke ressourcer nok nu til at hjælpe dem, der er.

Deltidslæge ansat

Psykiatrien i Region Sjælland har meldt ud, at man har ansat en læge midlertidigt, indtil der den 1. november bliver ansat en deltids speciallæge.

Men ifølge Bedre Psykiatri, så er det altså ikke nok med en deltidslæge.

- Nej. Det bliver endnu mere skadeligt, hvis vi kun skal have en deltids, for så fortsætter presset på dem jo bare med at stige, siger Bjarne Rose Pedersen.

 

Bedre Psykiatri

Bedre Psykiatri arbejder hovedsageligt med at støtte de pårørende til psykiatriske patienter, men de arbejder også for, at der generelt skal være mere fokus på psykiatrien og dens udfordringer.

De mener, at en bedre psykiatri også vil skabe bedre vilkår for de pårørende. Bedre Psykiatri støtter derfor ethvert tiltag, der styrker respekten for og behandlingen af den syge.

Nyhedsoverblik