De brede smil var fundet frem i det grå vintervejr ved virksomheden Novozymes i Kalundborg i dag.
To ingeniørstuderende, der har været i praktik i virksomheden, kunne nemlig fejre, at de fra i dag er færdiguddannede diplomingeniører – som de første nogensinde fra den nye bioteknologi-uddannelse på Professionshøjskolen Absalon i Kalundborg.
- Det er så dejligt. Nu er det bare et nyt kapitel, der skal til at starte, lyder det fra Iben Juel Nielsen med blomster og afgangsbevis i favnen.
- Vi er jo de første, der kommer ud og er færdige med den her uddannelse, så det er jo super, siger Christiane Engbo Norddal
De er to af de i alt 18 nyudklækkede diplomingeniører, der i disse dage dimitterer fra den nye uddannelse.
Artiklen fortsætter under billedet.
- Det, vi drømte om
Brede smil finder man ikke kun på de to nyuddannede kvinder.
Borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm (V) har også set frem til denne dag.
- Jeg synes, det er en fantastisk historie, for det var jo egentlig det, vi drømte om fra starten; at få uddannelse hertil, man kan bruge til noget, siger han.
I Kalundborg er der brug for biotek-ingeniører til byens store virksomheder - for eksempel hos Novozymes, der har flere end 600 ansatte.
Der bliver bygget til, når det handler om uddannelse i Kalundborg, og en maskinmesteruddannelse kommer også til at holde til på det nye campus, der er undervejs.
- Hele det her område var en mark for få år siden. Det er lagt ud til uddannelsesformål nu, og man er ved at bygge til ingeniører og bioanalytikere, fortæller Martin Damm (V) stående ved det område, der har set en forvandling.
Det nye campus bliver cirka 4.800 kvadratmeter og bliver opført på Stejlhøj i Kalundborg.
Bliver i Kalundborg
Også uddannelseslederen på bioteknologi-uddannelsen, Kathrine Bisgaard Christensen, er glad for at se, at de første frugter blive høstet.
- Vi har jo glædet os til det, lige siden vi startede fra ingen ting. Uden campus, uden en uddannelse, uden studerende, siger hun.
Det var tilbage i 2016, at der blev givet grønt lys til, at der kunne startes en bioteknologi-ingeniøruddannelse i Kalundborg. Året efter startede de første studerende.
Artiklen fortsætter under billedet.
Nu er de så færdige. Færdige med uddannelse, men ikke med Kalundborg. Både Iben Juel Nielsen og Christina Engbo Norddal er blevet fastansat i Novozymes og bliver derfor boende i området.
- Jeg kan godt lide, at det er en mindre by, og at man har det her gode sammenhold. Jeg kan godt lide naturen, og så har man arbejdspladsen lige ved siden af, siger Iben Juel Nielsen.