Lokal modstand mod feriehuse vokser: - 62 nye huse er voldsomt på en lille havn

Flere borgere er utilfredse med udsigten til 62 nye ferieboliger på alt for lidt plads på Mullerup Havn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Over 100 borgere har skrevet under på underskriftindsamlingen ”Red Mullerup Havn – nej til ødelæggende feriecenter”.

De er utilfredse med planerne om, at 62 nye feriehuse skal opføres Mullerup Havn. For der er ikke plads til dem, mener de.

Mullerup Havn
Læs også
Det bliver mere in at holde ferie i Danmark - nu får Vestsjælland ny feriedestination
Mullerup Havn
Læs også
Det bliver mere in at holde ferie i Danmark - nu får Vestsjælland ny feriedestination

Derfor har borgerne også oprettet en gruppe på Facebook, der hedder ”Red Mullerup Havn”, som i skrivende stund har 107 medlemmer.

Èn af dem, der står i spiden for borgergruppen er Karin Dinesen.

- Det, der går os på lige nu, det er kloakeringsproblematikkken, spildevand og antallet af feriehuse. Det bliver et hårdt pres for et lille område, fortæller hun til TV2 ØST.

- Vi synes, det er et alt for stort projekt til sådan en lille bitte havn uden at have fuld strandret. Hele stranden syd er en privat strand, hvor ophold ikke er tilladt. Man har kun den relativt lille offentlige strand på den nordlige side af havnen, siger Erik Nielsen, som også er en af de borgere, der er imod størrelsen på projektet.

Ikke imod renovering, men imod størrelsen

Bag projektet står det lokale ejendomsudviklingsselskab Maycon fra Næsted.

Maycon har købt hele havneområdet på Mullerup Havn inklusiv badehotellet Skipperkroen. 

quote Vi er ikke imod en udvidelse eller en renovering af havnen. Vi er imod størrelsen på det

Karin Dinesen

Udover ferie-boligerne skal der også bygges et orangeri med sauna og udendørs spa.

- Vi er ikke imod en udvidelse eller en renovering af havnen. Vi er imod størrelsen på det, fortæller Karin Dinesen.

Vil have ændret lokalplan

Kalundborg Kommune har peget på, at gældende lokalplan for området kan rumme og indeholde omfanget af de fremlagte byggeplaner.

- Vi er imod, at man læner sig op af en lokalplan, der blev lavet i 2006. Det er ligesom nogle år siden, hvor der var nogle andre præmisser.

Kredsen af borgere i området, der ser på projektet med stigende bekymring, er ikke blevet mindre, siden selskabet under Maycon Holding lancerede et udbygget projekt, som fra 48 boliger blev til 62.

- Vi kan godt gå med til 48 feriehuse, hvis de 10 feriehuse, bliver revet ned, som det står i den oprindelige lokalplan fra 2006. Men 62 på en meget lille havn, det er voldsomt, siger Karin Dinesen.

Den pointe bakker Erik Nielsen hende op i:

- Man har en lokalplan, hvor man har givet plads til 48 feriehuse på betingelse af at 10 feriehuse, som ligger der i forvejen, skal rives ned. Så i vores optik skal der gives plads til 38 max feriehuse, siger han.

- Det kom som et chok for os, at man pludselig sagde 62 boliger på lille Mullerup Havn. Det er fuldstændigt ude af proportioner.

Det lokale ejendomsudviklingsselskab fra Næstved Maycon har købt hele havneområdet på Mullerup Havn inklusiv badehotellet Skipperkroen.
Det lokale ejendomsudviklingsselskab fra Næstved Maycon har købt hele havneområdet på Mullerup Havn inklusiv badehotellet Skipperkroen. Foto: TV2 ØST

Kommune afviser VVM-redegørelse

Plan, Byg og Miljø-forvaltningen i Kalundborg Kommune har truffet en afgørelse, som betyder, at kommunen ikke vil stille krav om en VVM-undersøgelse før godkendelse af byggeansøgningen.

quote Det kom som et chok for os, at man pludselig sagde 62 boliger på lille Mullerup Havn. Det er fuldstændig ude af proportioner

Erik Nielsen

- Vi er utilfredse med, at kommunen siger, at der ikke skal laves en VVM-redegørelse, siger Karin Dinesen.

- Og så er der hele problematikken omkring kloakering og udledning af spildevand. Der er mange mennesker, der skal have udledt deres spildevand, siger hun.

- Kan området bære det trafikalt i det hele taget? Stranden er jo ejet af staten, men det er et frirum for den lokale befolkning for eksempel at kunne cykle ud og bade i lokalområdet. Og der er pres på trafikken i forvejen på en sommerdag.

Naturfredningsforening og museum er også imod

Danmarks Naturfredningsforening og Museum Vestsjælland lægger ikke skjul på, at de er modstandere af et projekt med de fremlagte dimensioner.

Museum Vestsjælland har givet udtryk bekymring over det nye byggeri i et område med ­flere gamle, historiske huse og siger direkte, at den gældende lokalplan fra 2006 bør skrottes og laves om.

- Der er også noget, der hedder byggestil og bevar kulturmiljøet, pointerer Karin Dinesen.

Danmarks Naturfredningsforening og Museum Vestsjælland lægger ikke skjul på, at de er modstandere af et projekt med de fremlagte dimensioner.
Danmarks Naturfredningsforening og Museum Vestsjælland lægger ikke skjul på, at de er modstandere af et projekt med de fremlagte dimensioner. Foto: Maycon

Sagen bliver ført i Planklagenævnet

Borgernes advokatvirksomhed, DreistStorgaard, har ført sagen op i Planklagenævnet.

quote Vi håber at Planklagenævnet siger, at det her er en ommer

Erik Nielsen

- Planklagenævnet er underrettet om, at Kalundborg Kommune politisk har besluttet, at de ikke mener, at der skal en VVM-undersøgelse til. Så nu er vores advokat ved at sende en opfølgning på den klage, siger Erik Nielsen.

- Vi håber dels, at der skal laves en ny VVM-undersøgelse, og at Planklagenævnet siger, at det her er en ommer, og vi skal have en ny lokalplan, som tager mere hensyn til det område, som Mullerup Havn er.

- Vi ønsker på ingen måde, at der ikke skal ske noget. Jeg synes, det er superfint, at der sker noget med havnen. Man har gjort det rigtig flot omkring Skipperkroen, men selve feriehus-projektet er simpelthen for stort.


Nyhedsoverblik