Manden bag Carmen Curlers får plade på Walk of Fame

I dag blev det afsløret, hvem der er den næste kendte kalundborgenser, som skal hædres på den nye Walk of Fame i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 1960'erne skabte Arne Bybjerg Pedersen fra Kalundborg en af Danmarks store erhvervssucceser, da han opfandt Carmen Curlers.

En elektrisk papillot, der revolutionerede skønhedsindustrien og ikke mindst skabt tusindvis af jobs i Kalundborg med eksport til flere lande.

quote Arne Bybjerg er et bysbarn. Han havde en god idé, og den idé fik han udført og ekspanderet

Svend-Erik Kristensen, citychef, Vores Kalundborg

Også efter sin død sidste år bliver Arne Bybjerg Pedersen anerkendt for sin bedrift – senest i dag med en plade i byens Walk og Fame.

- Arne Bybjerg er et bysbarn. Han havde en god idé, og den idé fik han udført og ekspanderet og lavede en rigtig stor fabrik – og han nåede at blive internationalt kendt – inden han solgte hele konceptet til USA, siger Svend-Erik Kristensen, der er citychef i Vores Kalundborg, som står bag initiativet.

- På den måde var han en god og stor mand i byen.

Svend-Erik Kristensen, der er citychef i Vores Kalundborg, forestod sammen med borgmester Martin Damm (V) afsløringen af den nye plade i Kalundborgs Walk of Fame på Solskinspladsen midt i byen.
Svend-Erik Kristensen, der er citychef i Vores Kalundborg, forestod sammen med borgmester Martin Damm (V) afsløringen af den nye plade i Kalundborgs Walk of Fame på Solskinspladsen midt i byen. Foto: Caroline Thomsen - TV2 ØST

I sin storhedstid havde Bybjergs fabrik 3.500 ansatte med en produktion af 17.000 curler-apparater i døgnet.

For tiden kan historien om radioforhandleren Arne Bybjerg og hans idé om den elektroniske papillot opleves på Museum Vestsjælland i Kalundborg.

I 1960'erne skabte Arne Bybjerg Pedersen en af Danmarks store erhvervssucceser, da han skabte Carmen Curlers.
I 1960'erne skabte Arne Bybjerg Pedersen en af Danmarks store erhvervssucceser, da han skabte Carmen Curlers. Foto: Bjarne Lüthcke/BMGT/Ritzau Scanpix

Det er anden gang, at Vores Kalundborg afslører et nyt navn i byens Walk of Fame

- Det blev startet, fordi vi manglede en tradition i byen, og fordi vores by består af mange positive ting, siger Svend-Erik Kristensen og tilføjer:

- Vi har et industrieventyr, som der er rigtig knald på, men vi har også en fortid, som er rigtig god. Og jeg plejer at sige, vi skal huske på det, vi havde, og udvikle på det, vi har.

Læs også
Stifteren af Carmen Curlers er død - skabte tusindvis af lokale arbejdspladser
Læs også
Stifteren af Carmen Curlers er død - skabte tusindvis af lokale arbejdspladser

Sidste år var det byens grundlægger Esbern Snare, der var den første til at få en hæders-flise på Solskinspladsen midt i byen.


Nyhedsoverblik