Der var gang i både netspil og baggerslag som så ofte før i Ubberup Højskoles gymnastiksal.
Men kampen denne torsdag er speciel, for det bliver den sidste af sin slags på den nordvestsjællandske højskole.
- Det er specielt. Vi har jo altid været vant til til, at der har været liv i huset. Vant til, at der er mennesker, som er med til at fylde vores rammer ud. Og lige pludselig kommer vi til at gå en tid i møde, hvor der ikke vil være elever, siger forstander Sara Simonsen.
Hun er med til at sætte punktum for 125 års højskolehistorie. Først var den pigehøjskole og siden som både sygepleje- og jazz-højskole.
TV 2-serie gjorde stor forskel
Men det var efter årtusindskiftet, at den nordvestsjællandske højskole rykkede helt ind i stuerne hos den brede befolkning.
Dengang rullede den succesfulde dokumentarserie "Livet er fedt" over skærmen på TV 2.
Her fulgte vi nogle af de første kursister på skolens slankekurser.
Ubberup har været mit liv. Jeg sagde jo engang, at jeg godt kunne tænke mig at flytte derop og bo.
En af de gennemgående personer i programmet var Marianne Klüver, der bor i Høng.
Da hun gik på højskolen var hun i 50'erne og vejede over 100 kilo.
- Ubberup har været mit liv. Jeg sagde jo engang, at jeg godt kunne tænke mig at flytte derop og bo, siger Marianne Klüver.
Mere end en arbejdsplads
Hun husker tydeligt, da hun havde tabt sig og var kommet under de magiske 100 kilo.
- Jeg svansede med bagdelen over gården til Pretty Woman, griner hun.
Det er ikke kun en arbejdsplads, jeg siger farvel til. Det er et liv, man lever sammen med sine kolleger, der bliver til venner og vores elever, som man får ind under huden.
For Sara Simonsen er afskeden med Ubberup Højskole alt andet end nem. Hun kan i disse dage fejre sit 25 års-jubilæum og har nu som opgave at lukke skolen ned.
- Det er ikke kun en arbejdsplads, jeg siger farvel til. Det er et liv, man lever sammen med sine kolleger, der bliver til venner og vores elever, som man får ind under huden, siger Sara Simonsen.
En slags dødsstød
Den store opmærksomhed var med til i mange år at fylde kursusholdene op på højskolen, men det blev i sidste ende også en slags dødsstød.
For siden de mere end 30 programmer rullede over skærmen, er sociale medier med influencere og selverklærede fitness-instruktører kommet til og, nå ja, et verdensberømt slankemiddel fra Novo Nordisk.
Når Sara Simonsen i dag skal gøre boet op, er hun derfor ikke i tvivl.
Det har været både godt og skidt for højskolen, at den blev synonym med "Livet er fedt".
Sat i bås
- Det har givet os rigtig meget god reklame, hvilket har været fantastisk og ubetaleligt. Men det har også sat os i en bås, som vi har haft enormt svært ved at komme ud af. Vi tænker ikke sundhed, som vi gjorde dengang, men det har også været svært at vende folks billede af os. Vi har også kurser i billedkunst og psykologi, men udadtil er vi blevet opfattet som en livsstilshøjskole, siger hun.
Marianne Klüver glæder sig dog over, at skolen havde et fokus på at hjælpe overvægtige som hende selv med at tabe sig.
Især overvægtige, der som hende selv havde brug for at tabe sig meget.
- Folk skal jo også have lov til at tabe 10 kilo, men der synes jeg måske, lægen eller et par diætister kunne have hjulpet, siger hun.