Onsdag faldt ansøgningsfristen for kvote 2 på landets uddannelser, og hele 95 personer søgte ind på den nye ingeniøruddannelse som diplomingeniør i bioteknologi i Kalundborg.
32 af ansøgerne har uddannelsen, der er den første af sin slags i Region Sjælland, som sin førsteprioritet.
Ifølge University College Sjælland lover det godt. Det er nemlig typisk 26 procent af ansøgerne, som søger via kvote 2, og en stor del af ansøgerne til uddannelsen, forventer man, er gymnasieelever, der søger via kvote 1. Her er fristen den 5. juli.
- Erfaringen viser, at det er en stor opgave at løbe en ny uddannelse i gang. Derfor synes jeg, det er utroligt flot, at 32 personer allerede har lagt billet ind på ingeniøruddannelsen som deres førsteprioritet, og at 95 i alt har søgt uddannelsen, når man tager alle prioriteter med, siger rektor på University College Sjælland, Camilla Wang.
En svær start
Sidste år i fik University College Sjælland grønt lys af daværende uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) til at etablere uddannelsen som diplomingeniør i bioteknolog i Kalundborg.
UCSJ fik dog afslag i første omgang med begrundelsen, at det ville blive for svært at sikre kvaliteten af uddannelsen i Kalundborg.
Afvisningen fik blandt andre produktionsdirektør i Novo Nordisk, Michael Hallgren, til at ærge sig. Den danske medicinalvirksomhed har en afdeling i Kalundborg med over 3000 ansatte, som er verdens største producent af insulin.
Sidste år søgte 9833 personer ind via kvote 2 på uddannelserne på University College Sjælland. I år er der sket en stigning med i alt 10.193 ansøgere.
I dag var sidste frist for at søge via kvote 2, hvis man ville ind på en videregående uddannelse, men ikke har karaktergennemsnittet til direkte optagelse og ansøgning via kvote 1.
Årets kvote 2 ansøgninger
Da klokken ringede 12 onsdag havde 54.375 personer søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2.
Det var en lidt under antallet fra sidste år, hvor 54.932 søgte ind.
Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet