Trods kedelige ansøgningtal søger flere ind på uddannelsen som diplomingeniør

Antallet af ansøgere, som har maskinteknologi som førsteprioritet, er næsten fordoblet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange velfærdsuddannelser er ikke lige så populære som sidste år, men et sted at spore optimisme er på Kalundborgs to diplomingeniøruddannelser. 

Uddannelsen maskinteknologi er gået frem fra 13 kvote 1-ansøgninger til 20 ansøgninger. Bioteknologi holder mere eller mindre status quo.

- Vi gør en meget kraftig indsats på at promovere uddannelsen ved at lave brobygningsaktiviteter. Vi har HTX og HHX-uddannelser, der kommer på besøg og får fortalt om uddannelserne, siger Conni Simonsen, centerchef for Engineering and Science, professionshøjskolen Absalon.

Tirsdag udkom tal for dette års kvote 1-ansøgninger på videregående uddannelser. Her er flere uddannelser inden for velfærdsfag i modgang. I regionen er der eksempelvis 28 procent færre ansøgere, der har sat sygeplejerske som deres førsteprioritet. Modsat holder de to diplomingeniøruddannelser fast i interessen blandt ansøgere.

quote Det er klart, at det ville være dejligt, hvis det var 20 flere

Conni Simonsen, centerchef for Engineering and Science, professionshøjskolen Absalon

Første år, man kunne søge ind på maskinteknologi, var i 2020. Her søgte 11 personer ind med uddannelsen som deres førsteprioritet. Siden har antallet af ansøgninger været i en positiv udvikling. 

- Novo Nordisk og den øvrige industri i Kalundborg arbejder målrettet på at styrke det lokale uddannelsesmiljø for at øge virksomhedernes mulighed for at rekruttere og fastholde kvalificeret arbejdskraft til Skandinaviens største biotekklynge. Vi glæder os derfor også over den flotte søgning til ingeniøruddannelserne i Kalundborg, siger Michael Hallgren, der er produktionsdirektør ved Novo Nordisk Kalundborg.

Næsten jobgaranti

Ifølge Conni Simonsen er uddannelserne vigtige for byens procesindustri.

- Jeg tror, at hver enkelt, der er, kan mærkes, fordi virksomhederne har ubesatte stillinger. Det betyder jo rigtig meget. Med den ekspansion, der ligger i området, har de i den grad brug for flere. Det er klart, at det ville være dejligt, hvis det var 20 flere. Vi har jo til hensigt, at der gerne skulle komme endnu flere til vores uddannelser også, siger centerchefen.

Læs også
Markant færre ønsker at blive sygeplejerske: - Det bliver et problem
Læs også
Markant færre ønsker at blive sygeplejerske: - Det bliver et problem

Billedet genkender Novo Nordisk.

- Gennem mere end 50 år har Novo Nordisk opbygget højt specialiserede kompetencer og produktionsfaciliteter i Kalundborg. Med vores 18 mia. DKK investering i nye fabrikker i Kalundborg, der tilsammen vil skabe 420 nye jobs i tillæg til vores nuværende 3.300 jobs, er de lokale uddannelser afgørende for vores fremtidige vækst, siger Michael Hallgren.

Conni Simonsen tror, at uddannelsen appellerer til en anden gruppe af unge mennesker, der måske ikke normalt ville være gået i gang med en mellemlang videregående uddannelse. 

- Med væksten skal vi også sørge for at uddannelsen fortsat levere det kvalitetsprodukt, som det er lykkes os at levere indtil nu, siger Conni Simonsen.

Ifølge centerchefen er man næsten garanteret et job med de to diplomingeniøruddannelser.


Nyhedsoverblik