Mirko Schönfeldt går rundt i det store røde murstenshus på Lolland og udpeger, hvilke værelser, hans tre børn skal have.
Lige nu står der rå vægge og byggematerialer i de fleste rum på førstesalen, men til sommer skal renoveringen være afsluttet, for der flytter Mirko og familien ind.
De er bare én blandt mange tyske familier, der har fået øjnene op for Lolland i de senere år.
I starten af 2021 boede 109 tyskere på øen, men i slutningen af 2022 var det tal steget til 149, viser tal fra Danmarks Statistik.
Den store interesse kan mærkes på den internationale folkeskole i Maribo, fortæller skolens sekretær Karina Lollike Hampe.
- Indenfor bare det sidste år har vi godt kunne mærke en stigende interesse fra tyske familier, som ønsker at flytte til Lolland og få deres børn indskrevet her på den internationale skole.
Gode ferieminder påvirker
En af de tyskere, der er flyttet til Lolland indenfor de seneste år, er Dorothea Lata. For hende var det den følelse, hun havde, når hun besøgte Lolland, der fik hende til at gøre besøget permanent.
- Hver gang jeg kom her, følte jeg mig afslappet. Og det er det, jeg gerne vil. At have et afslappet og et godt liv med min familie, fortæller hun.
Ifølge Martina Mostad, der er bosætningskonsulent i Lolland kommune, er det netop gode ferieminder, der får mange tyskeres øjne op for Danmark.
- Dem, jeg har talt med, har et kendskab til Danmark i forvejen, fordi de har været her på ferie. Så de har nogle gode minder fra Danmark, fortæller hun.
For Mirko Schönfeldt var det primært arbejde, der bragte ham hertil. Han arbejder nemlig med den kommende Femern tunnel, der skal forbinde Lolland og Tyskland.
Men ved siden af arbejdet faldt han også for Lolland og så et stort potentiale i øen.
- Vi er meget, meget glade på Lolland. Folk, som bor her, er meget imødekommende. Vi er også glade for landskabet, og så ved vi, at Lolland er en fremtidsregion i den nordiske udvikling, fortæller han.
Et godt sted for børn
Udover hans arbejdssituation var det også en oplevelse med det danske skolesystem, som blev afgørende for Mirko Schönfeldts beslutning om at flytte hele familien til Lolland.
- Jeg så små børn, der lå på gulvet og så på en ipad, og jeg tænkte, at de havde pause, men nej, de havde engelsk undervisning. De lærer på mange flere måder, og jeg tænkte, det kommer vi først til at gøre i Tyskland i 2040, siger han.
For Mirko Schönfeldt er det ikke en bekymring at flytte sine børn til et andet land. Tværtimod.
- Det er ikke skadeligt for børnene at lære flere sprog og blive bekendt med børn fra andre lande. Derfor synes vi, det var en god idé at flytte hertil, siger han.
Om en håndfuld år er der da heller ikke helt så langt hjem til familiens hjemland. Femern-Bælt tunnelen, der skal gøre afstanden mellem Lolland og Tyskland endnu kortere, forventes nemlig at stå færdig i 2029.