Nu fik man godt nok lige en time ekstra og dermed også lidt mere sollys at løbe på, efter urene blev stillet en time tilbage natten mellem lørdag og søndag.
Men derfor kan det stadig være meget mørkt om morgenen, når man skal cykle på arbejde eller i skole - og netop af den årsag kommer Heidi Kristiansen også med en helt klar opfordring på Facebook.
Jeg får en klump i maven, og mit hjerte begynder at hamre, når jeg ser de her børn uden lygter på
- Jeg ser så mange små børn uden hverken lys eller reflekser på deres cykler om morgenen. De (børnene, red.) er også uden forældre på vejene og cykelstierne, fortæller Heidi Kristiansen.
- Der sker desværre ulykker, hvor børn mister livet. Og det kan man blandt andet undgå ved selv at købe et par cykellygter, siger hun videre.
Heidi Kristiansen er selv et levende bevis på, at ulykker kan koste børn livet.
Tilbage i 2015 mistede hun begge sine drenge i en brandulykke.
- Jeg får en klump i maven, og mit hjerte begynder at hamre, når jeg ser de her børn uden lygter på. Jeg bliver helt nervøs, og så bliver jeg også frustreret efterfølgende, for jeg vil jo bare gerne have, der ikke skal ske de her børn noget, forklarer Heidi Kristiansen.
Vi ved, at manglende lys er en kilde til mange uheld. Og det gælder også, selvom der er gadelygter.
- Som forælder er det ens fornemmeste opgave at passe på sine børn - jeg mistede mine egne drenge, som døde i en ulykke, der kunne have været undgået med lidt omtanke. Det er også derfor, det her står mig så nært, siger hun.
Vær et godt forbillede
Rådet for Sikker Trafik erklærer sig også helt enig med Heidi Kristiansens bekymring om børn uden lys på cyklen.
- Det er ekstremt vigtigt, at man er opmærksom på, at ens barn har lys på cyklen - og at det overhovedet virker, for det er ikke sikkert, børnene lægger mærke til det, hvis lyset ikke virker, fortæller Pernille Ehlers, som er chefkonsulent for Rådet for Sikker Trafik.
Derfor har hun også nogle gode råd til forældre med børn, der cykler i skole.
- Gør det til en vane at tjekke dit barns lys. En gang hver weekend, måske. På den måde bliver børnene også opmærksomme på lys på cyklen, og om det overhovedet virker, siger Pernille Ehlers.
- Børnene kan selv lære det, og de synes med stor sandsynlighed, det vil være sjovt at lære den slags - men det er også vigtigt, at du som forælder er et godt forbillede. Så husk lys på din egen cykel. Det samme gælder cykelhjelmen, siger hun videre.
Vi er dog ikke gået ind i den mørkeste tid endnu, og derfor forudser chefkonsulenten for Rådet for Sikker Trafik også mange flere henvendelser fra bekymrede borgere og bilister snart.
- Vi ved, at manglende lys er en kilde til mange uheld. Og det gælder også, selvom der er gadelygter. For med alle de lydforstyrrelser, som også generer bilister, kan det være svært at se en cyklist eller en gående uden lys eller reflekser på, siger Pernille Ehlers.
Spar penge
Foruden potentielle ulykker, kan du også spare kroner og øre ved at være mere opmærksom på barnets lys på cyklen, forklarer chefkonsulenten.
- Man kan sige, det er meget billigere at købe et par cykellygter end at betale en bøde fra politiet. Og så sparer du også dit barn for en sikkert ubehagelig oplevelse med politiet, pointerer Pernille Ehlers.
Det er også noget, som Heidi Kristiansen lægger vægt på i sit opslag på Facebook.
- Min den ældste havde været 18 år i næste måned. Lige nu ser jeg alle hans venner, som går igennem alt muligt skønt; kørekort, første kæreste og så videre. Alt det mister jeg som forælder. Jeg kan kun købe en blomst til deres grav. Det er ikke den måde, man skal være forældre på, fortæller hun.