I middelalderen var det omdrejningspunktet for sildesalg for hele Lolland-Falster og vores tyske naboer. I dag er det et unikt naturområde, som både lokale og turister ynder at besøge.
På Albuen, som er en del af Naturpark Nakskov Fjord, er der nu opført en spritny bådebro, da den tidligere bro, der eftersigende skulle være fra 1945, var tæt på mørnet.
Ved hjælp af fondsmidler på godt en million kroner kunne Nakskov Sejlklub og Hestehoved Lystbådehavn fredag indvie broen med taler, båndklip og festlig fejring.
Ifølge klubbens kasserer, Jens Green, er broen essentiel for de aktiviteter, der foregår på Albuen.
- Det betyder meget for det sociale liv i sejlklubben og for andre gæstesejlere, som kommer til Albuen, som jo er et helt unikt sted på Vestlolland. Det er et dejligt reservat, vi har her, siger han.
Ros til sagsbehandlingen
Broen er rejst for et større beløb fra Landdistriktspuljen og LAG Lolland samt et bidrag fra sejlklubbens egen kasse.
Derudover har det på grund af broens placering krævet flere tilladelser fra både Kystdirektoratet, Naturstyrelsen og Lolland Kommune at komme i mål med projektet. Men det er gået langt lettere, end bestyrelsen i Nakskov Sejlklub og Hestehoved Lystbådehavn havde turde tro på.
- Det er gået forbavsende hurtigt. Vi gik i gang med det i maj sidste år og søgte tilladelser - det kræver jo tilladelser fra Naturstyrelsen, Kystdirektoratet og jeg skal komme efter dig - og der var man fantastisk hurtige til at give de tilladelser.
- Vi er dybt imponerede over, så hurtigt sagsbehandlingen er gået, og hvor hurtigt arbejdet er udført, så det er vi meget godt tilfredse med, siger Jens Green.
Finansiering af den nye bro
Den nye bådebro har kostet godt en million kroner.
Landdistriktspuljen har bidraget med 570.000 kroner.
LAG Lolland med 370.000 kroner.
Resten har Nakskov Sejlklub og Hestehoved Lystbådehavn selv finansieret.
Den nye bro kommer ifølge sejlklubbens kasserer til at komme alle sejlere - både lokale og tilrejsende - til gode.
Udover broen er klubhuset også blevet forsynet med solceller på taget, og så er der et nyt udekøkken på vej, så man kan tilberede de fisk, man fanger i området.
Desuden arbejdes der ifølge Jens Green også på at få tilladelse til at have lys i fyret, der ikke har været i funktion i mange år, men i dag bruges som udsigtspost.