Mikrofonerne blev testet, og melodierne blev spillet igennem en sidste gang.
Tidligere på dagen var der nemlig koncert i Haslev Kirke, men med et kor der ikke er vant til at stå på en scene. Sangerne er nemlig alle frivillige fra Lolland Kommunes væresteder.
- Vi glæder os. Vi bliver jo helt høje på det, og det, at vi kan få lov til at optræde for andre, det gør os rigtig glade, siger Camilla Pedersen fra Rødby.
Der er plads til os alle sammen. Vi giver plads til hinanden
De medvirkende i dagens koncert har alle været en del af projektet Kultur og sundhed i Lolland Kommune. Her har formålet været at undersøge hvad sang, sangskrivning og musik kan gøre for psykisk sårbare mennesker.
- Det startede op, fordi man tænkte, man ved godt, der er en sammenhæng mellem trivsel og musik, og hvad musikken kan gøre, så det vil man gerne undersøge på Lolland, hvor der er rigtig mange udsatte og sårbare, forklarer Astrid Maaløe, der er leder af projektet.
Plads til alle
Fælles for alle de medvirkende i projektet er, at de kommer med en bagage med et miks af psykiske og fysiske udfordringer.
- Alle mine sorger, bekymringer, min depression, min PTSD, det er væk. Jeg er mig selv. Jeg er Ulla, fortæller Ulla Schønbaum fra Nakskov.
- Der er plads til os alle sammen. Vi giver plads til hinanden. Vi lytter til hinanden, og er man udfordret en dag, så lader man være at komme til korsang. Vi byder ind med det, vi har og nogle gange kan byde ind med, lyder det fra Per Jakobsen fra Rødby.
De ansatte på værestederne mærker også, hvordan brugerne får noget ud af projektet.
- Det giver dem rigtig meget livskvalitet, socialt samvær, glæde. Altså når man er sammen, og man synger, så bliver man bare glad, siger Annette Rasmussen, der arbejder hos Skomagerens Hus i Rødby.
Netop sang og musik kan gøre rigtig meget godt for deltagerne, mener Astrid Maaløe.
- Det giver et andet mod på livet og et andet fællesskab og en tro på, altså det der med når man deler noget, der er sårbart, og man bliver anerkendt i det, så får man jo en tro på, at man er god nok indeni. Og det er jo en mangelvare, hvis man er udsat og har haft det svært.
- Det er et kæmpe fællesskab
Koncerten er del af projektets afslutning. Men selvom det snart når sin ende, har projektet vist deltagerne, at selvom man er skrøbelig, kan man sagtens være stærk sammen.
- Det er fællesskabet, der simpelthen binder os sammen. Selvom vi ikke er fra samme værested, så er det med kram og hjælpe hinanden. Det er et kæmpe fællesskab, lyder det fra Ulla Schønbaum.
Til december afholder koret en julekoncert i Maribo Domkirke.