Trods økonomiske udfordringer er der ikke ekstra penge på vej til Specialskolen Lolland. Tværtimod.
I stedet har Lolland Kommune besluttet at afskedige syv ansatte på skolen, der i stedet tilbydes en stilling på en af kommunens andre skoler.
Der er lige så mange penge per elev efter sommerferien, som der er nu
Økonomien på skolen har været under pres på grund af en række udgifter til ekstra personale, og derfor besluttede administrationen at mindske personalet med syv personer, hvilket Børne- og Skoleudvalget blev orienteret om onsdag.
- Det, som er rigtig vigtigt at huske, er, at der er lige så mange penge per elev efter sommerferien, som der er nu. Der er kun tale om en justering - ikke en nedskæring, siger Eric Steffensen (S), næstformand i Børne- og Skoleudvalget.
Hvis kommunen ikke havde grebet ind, ville skolen have fået et underskud på 3,1 millioner kroner i 2023 og 4,2 millioner kroner i skoleåret 2023/2024.
Nu bliver underskuddet i stedet på maksimalt 1,4 millioner kroner.
104 skrev under på protest
TV2 ØST har tidligere beskrevet situationen omkring Specialskolen Lolland, hvor 104 forældre skrev under på en protest mod mistrivsel for eleverne på skolen, og hvor de mente, at en række regler for specialundervisningen ikke blev overholdt.
Sidste år besluttede politikerne da også at stramme op på forholdene omkring skolen i et 13 sider langt brev til Ankestyrelsen om forholdene på skolen. Det lignede dengang mest af alt en tilståelse af, at forholdene ikke var i orden.
Dengang var Eric Steffensen dog meget aktiv i kampen mod kritikerne. Han mente, at kritikerne var gået efter at finde fluerne i suppen i stedet for at forholde sig til en generelt velfungerende skole.
I dag ønsker han dog ikke at svare på, om det økonomiske skred i økonomien på skolen hænger sammen med, at man har sat ind imod nogle af kritikpunkterne mod skolen.
Ingen fyres
Eric Steffensen understreger, at der ikke er fyresedler på vej til de ansatte, som skal sige farvel til skolen.
- Vi har en tryghedsaftale i kommunen. Det betyder, at de i stedet anvises til andet arbejde indenfor skoleområdet, siger han.
Helt konkret, så vil medarbejderne komme til at indgå i den samlede rokade på skoleområdet, som hvert år finder sted i kommunerne. Det betyder, at de ansatte i stedet kommer til at arbejde med børn i den almindelige folkeskole.
Lolland Kommune oplyser i deres indstilling til politikerne, at der kommer relativt flere udfordrede elever i specialskolen, fordi stadig flere inkluderes i de almindelige klasser.
Derfor vil kommunen nu afprøve en model, hvor de allermest udfordrede elever i kommunen skal forsøges henvist til eksterne behandlingstilbud, mens undervisningen i Specialskolen i stedet skal målrettes de lidt mindre udfordrede elever.