Vigtig saltvandsindsprøjtning: Lolland-Falster får 21 millioner af A-P. Møller-fond

Et projekt på Lolland-Falster, der skal få flere udsatte borgere i arbejde, har netop fået 21 millioner kroner af A.P. Møller-fonden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele 21,1 millioner kroner har projektet 'Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster' nu at gøre godt med efter en bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond.

Projektet skal få flere af Lolland og Guldborgsund kommuners udsatte borgere i job og hjælpe virksomhederne, der har mangel på arbejdskraft.

Det skriver videns- og netværkshuset Cabi, der er overordnet projektleder, i en pressemeddelse.

Og de mange millioner til udvikling på Lolland og Falster glæder selvfølgelig borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S):

- Det er et rigtig vigtigt initiativ for at skubbe på den gode udvikling, som Lolland-Falster er inde i. Allerede i dag oplever mange af vores lokale virksomheder mangel på arbejdskraft. En efterspørgsel, som kun vil vokse.

Win-win for alle parter

En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at Lolland Kommune tegner sig for det største fald i langtidsledigheden, skriver Cabi i pressemeddelsen. Fra 2013 til 2017 er antallet af langtidsledige faldet fra 2,5 procent til 1 procent af arbejdsstyrken.

- Vi er allerede i dag gode til at få vores borgere i arbejde, men det er nødvendigt med nye tiltag for at hjælpe flere ind på arbejdsmarkedet. Det er godt for vores virksomheder, det er godt for Lolland Kommune, og det er først og fremmest godt for de borgere, der bliver en del af vore arbejdspladsers fællesskaber, siger Holger Schou Rasmussen og fortsætter:

- Det er win-win for alle parter, og derfor er Den A.P. Møllerske Støttefonds donation en rigtig vigtig saltvandsindsprøjtning i en indsats, som har vores største fokus.

Gode muligheder

Mikkel Wesselhof er direktør for Business Lolland-Falster, og han er enig med borgmesteren og ser gode muligheder for, at projektet kan være med til at udvide den lokale arbejdsstyrke.

- Vi ser dagligt tydelige tegn på, at væksten i virksomhederne på Lolland-Falster går hurtigere end arbejdskraften kan nå at følge med. Virksomhederne på Lolland-Falster har generelt en høj social ansvarlighed, men visse grupper af ledige kræver ofte flere ressourcer, end en travl virksomhed kan afgive, siger Mikkel Wesselhof.

- Derfor ser jeg frem til, at vi med projektet kan hjælpe med at løfte en del af opgaven, for hver enkelt ekstra, der kommer i job, kan have stor betydning for den enkelte virksomhed.

Ambassadørordninger og netværksklynger

I projektet skal erhvervsorganisationerne på Lolland-Falster, de faglige organisationer og jobcentrene i de to kommuner blandt andet samarbejde om at virksomhederne får den arbejdskraft, de har brug for, samt skabe plads til, at flere udsatte borgere kan komme ind i virksomhederne.

Der skal ifølge Cabi gøres en konkret en indsats over for virksomhederne for at få flere virksomheder til at åbne dørene for borgere fra kanten af arbejdsmarkedet. Det skal blandt andet ske ved ambassadørordninger og netværksklynger, hvor virksomheder kan dele erfaringer med at tage imod borgere fra kanten af arbejdsmarkedet.

For at det skal kunne lykkes er det for nogle af borgerne i projektet nødvendigt med en sundhedsfaglig og social støtte omkring sig, som gør det muligt at tage del i virksomhedsrettede aktiviteter, der bringer dem tættere på arbejdsmarkedet

Om projektet

Bag projektet, Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster, står videns- og netværkshuset Cabi, der er overordnet projektleder, samt analysevirksomheden LG Insight, Business Lolland-Falster, Erhvervspark Lolland, Fagforeningen 3F samt Guldborgsund og Lolland kommuner.

Projektet er støttet med 21,1 millioner kroner af Den A.P. Møllerske Støttefond og løber fra 2018 til 2021.

 


Nyhedsoverblik