Serie
Mad med Mads og David

Asparges med store rejer



OPSKRIFT:
Asparges med rejer

500 gr. kogte rosérejer

8 hvide asparges 50 gr. smør Lidt olie til stegning Salt og peber 1 bdt. grønne asparges
Lidt frisk purløg
1 scalotteløg
1 spsk olivenolie
1 tsk balsamico
Salt og peber
Evt. frisk engsyre til pynt

Dressing:
3 tsk creme fraiche 38%
1 tsk Dijonaise sennep
5 cornichoner
salt og peber

Pil hoved og skal af rejerne.
Skyl grøntsagerne grundigt.
Skær den seje ende af de hvide asparges og skræl det yderste lag af stilken. Steg dem af på panden i lidt olie og kom groft salt og friskkværnet peber på. Tilsæt smør og lad det simre.

Bræk bunden af de grønne asparges og flæk 3 asparges på langs. Skræl en af dem på langs og brug de fine ”skræller” til pynt. Hak resten i mindre stykker.

Hæld olivenolie og balsamico over de hakkede asparges. Riv purløg udover og rør finthakket scalotteløg op i. Bland til sidst ”skrællerne” op i.

Rør en dressing af cremefraiche, sennep, salt og peber. Hak cornichoner fint og rør dem i.

Smør dressingen ud i bunden af en tallerken.
Anret de flækkede grønne asparges ovenpå. Kom en smule af salaten på i midten. Læg rejer på og til sidst de smørstegte hvide asparges.
Pynt med friske urter, her engsyre.
15/6/2018

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.