Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Helleflynder med kartofler

Mads har været et hemmeligt sted i Eggeslevmagle og fået nogle af de første nye kartofler med hjem. Så ingen vej uden om for David - kartofler med bagt helleflynder og asparges som tilbehør.

OPSKRIFT:
Dampet helleflynder med kartofler og beurre blanc

400 gr helleflynder i filet 1 stor fennikel
3 bananskalotteløg
1,5 dl. hønsefond
1 spsk. eddike 1,5 dl vand 100 gr. smør
400 gr. kartofler
Lille bundt grønne asparges Lidt frisk dild og frisk persille
Salt og peber
(2 tsk. trøffelolie)


Vask kartoflerne grundigt fri for jord og kog dem møre i letsaltet vand. Skyl aspargesene fri for sand og snit dem fint.
Riv dild og persille groft og vend det sammen.
Kom en lille smule olie på.

Snit fennikel fint og læg det i bunden af en stor sautérpande. Skræl løgene og hak dem i små tern og kom dem op i panden. Hæld hønsefond, vand og eddike i panden.
Fjern skindet fra fisken, hvis ikke fiskehandleren har ordnet det.
Kom fisken op i panden, tilføj salt og peber.
Damp fisken under låg. Start med at skrue helt op til væsken koger og skru derefter ned og lad det simre færdigt.

Tag en smule af væsken fra fisken og kom op i en lille opvarmet kasserolle. Tilsæt smør og pisk det hele ud i. Tilsæt trøffelolie for smag, hvis du har lyst.
Anret fisk med fennikel og løg i midten af tallerkenen.
Anret asparges salaten ovenpå. Læg kartofler på siden og kom beurre blanc saucen rundt om.
19/5/2023

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.