Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Asiatisk inspireret medister

Findes der noget mere dansk en medisterpølse med kartofler og blomkål til? Ja, siger David, som laver en asiatisk version af retten, mens Mads insisterer på at lave den klassiske samtidig. Hvad bliver bedst? Døm selv.

OPSKRIFT:
Asiatisk inspireret medister med ingefærkartofler

1 medister
Smør til stegning

¼ blomkål
50 gr. smør
1 spsk. Soja

¼ spidskål
1 salatløg
1 tsk. soja
1 spsk. sød chili
1 spsk. olivenolie
2 spsk. østerssauce

500 gr kartofler
1 ½ stykke syltet ingefær på glas og (½ tsk. af væden)
1 dl olivenolie
2 tsk. soja
1 tsk. Sennep

Frisk koriander til pynt.


Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

Bland olie, soja og sennep. Kom lidt af væden fra de syltede ingefær og finthakket syltet ingefær op i. Hæld det over de varme kartofler inden servering.

Lad medisteren simre i kogt vand i ca. 15 min. Prik den lidt.
Steg den bagefter i smør på panden, ca. 5 min på hver side.

Skær blomkålen ud i små buketter og steg dem i lidt smør. Kom soja på og lad simre.

Snit spidskålet fint. Skræl salatløget og hak det fint.
Lav en dressing af chili, østerssauce, soja og olie og vend det op i.

Anret de marinerede kartofler, stegte blomkål og kålsalaten under medisteren skåret i skiver. Pynt med frisk koriander.Skær blomkålen ud i små buketter og steg dem i lidt smør. Kom soja på og lad simre.


Mads's traditionelle version:
Lad medisteren simre i kogt vand i ca. 15 min. Prik den lidt.
Steg den bagefter i smør på panden, ca. 5 min på hver side. Husk rigeligt smør, så der også er til smørsovs til kartoflerne.

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

Skær blomkålen ud i små buketter og kog dem til de er helt møre.

Anret det hele på en tallerken med smørsovsen fra panden henover. Server med syltede agurker.
30/9/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.