Mad med Mads og David - Beef Edinburg
Pariserbøf er hakket oksekød på sprødstægt brød. Men Mads og David laver den skotske udgave, hvor kødet kommer fra Skotsk Højlandskvæg, der har græsset på de stejle skrænter i Odsherred og hvor bøffen er tilsat en sjat whiskey.
OPSKRIFT:
Beef Edinburgh
500 gr. hakket oksekød
2 spsk. tomatpuré
2 spsk. whisky
4 bananscalotteløg
1 spsk. groft salt
8 skiver lyst brød
Olie til stegning
50 gr. smør (x2)
4 æg
10 små tomater
8 broccolinier
8 små gulerødder
4 forårsløg
100 gr. bælgede ærter
8 store kapers
Bælg ærterne. Skær tomaterne i både. Skyl gulerødderne. Skær top og bund af forårsløgene.
Rør oksekød med salt, whisky, tomatpuré og finthakkede scalotteløg.
Skær skiver af brød.
Form en bøf udover en skive brød. Man skal kunne se brødet på bagsiden.
Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt olie. Steg bøfferne med kødsiden nedad først. Vend dem og tilsæt 50 gr. smør.
Tag bøfferne af når de har den ønskede farve.
Skru lidt ned for panden og kom først broccolinierne på. Dernæst lægges gulerødderne på.
Tilsæt 50 gr. smør mere og læg så forårsløg på panden.
Slå æg ud og brug kun æggeblommerne.
Anret bøfferne med forårsløg og broccolinierne ovenpå.
Pynt med de små gulerødder, dernæst de friske tomater og ærter. Top med en æggeblomme og kapers.
25/8/2023