Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Brownies med chokoknas og karamel

Den Lille Slikfabrik i Bårse nær Præstø er meget lille. Men smagen i stedets karameller og chokoladekikseknas er stor - og det benytter David sig af, når han bager små lækre brownies med karamelsovs og chokoladeknas. Mads forbliver professionel hele vejen og smager på både råvarer og det færdige resultat.

OPSKRIFT:
Brownies med chokoknas og karamel

200 gr smør
200 gr chokolade (blandet lys og mørk)
200 gr. sukker
200 gr. mel
100 gr. marcipan
4 æg
2 tsk. bagepulver
Smør til formene

75 gr. karamel
1 dl. fløde
1 bakke hindbær


Æg og sukker røres grundigt sammen på røremaskine.
Smør og chokolade smeltes langsomt i en lille gryde.
Vend den smeltede chokolade i æggemassen. Den må ikke være for varm!
Riv marcipanen groft på rivejern.
Mel, bagepulver og marcipan røres langsomt i.

Smør formene grundigt med smør. Hæld dejen i og bag dem ca. 15-20 min ved 175 grader.

Smelt karamel med lidt fløde i en lille gryde.

Tag kagen ud af formen, pynt med friske bær og evt. noget slik fra slikskuffen.
Hæld karamel saucen rundt om.
13/10/2023

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.