Serie
Mad med Mads og David

Kirsebærdessert



OPSKRIFT:
Kirsebær mazarin

100 gr kirsebær
200 gr sukker
200 gr mel
200 gr marzipan
200 gr, smør
1 tsk vaniljesukker
3 æg
100 gr. pistacienødder

1 dl fløde
1 tsk vaniljesukker

100 gr kirsebær
50 gr pistacienødder
1 spsk. vodka
2 spsk. honning


Lav en dej af mel, sukker, æg, smør, vaniljesukker og revet marcipan. Rør den glat og blød.
Hak nødderne groft og rør dem i dejen. Fjern stenene fra kirsebærene. Rør kirsebærene i til sidst.
Smør de små forme og kom dejen i. Bag kagerne gyldne ved 180 gr i ca 20-25 min.

Pisk en flødeskum tilsat lidt vaniljesukker.

Tænd op for en pande og kom honning på. Varm kirsebær og nødder.
Hæld en smule vodka på og sæt en tændstik til (pas på håret),

Anret de små kager med flødeskum ovenpå og pynt med de flamberede bær.
4/9/2020

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.