Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Nakkefilet med kålsatal

Mads går utrloligt meget op i præcision, når David skal have skåret den store nakkefilet op i skiver og kålen i fine strimler. Og præcisionen betaler sig i sidste ende, når grisen serveres i en pebersovs på kålsalaten.

OPSKRIFT:
Nakkefilet med kålsalat

1 nakkefilet af gris
5 stk. scalotteløg
1 bakke babymajs
2 røde peberfrugter
3 dl. hønsefond eller bouillon
2 tsk. grønne Madagaskarpeberkorn
2-3 spsk. Teryaki sauce eller soja
50 gr. smør
Olie til stegning
Salt og peber
½ spidskål
1 bundt frisk koriander


Skræl løgene og skær dem i grove stykker.
Skær peberfrugten i grove stykker.
Del babymajsene i to.

Skær kødet i skiver a´ ca. 2 cm og steg det på en god varm pande i lidt olie.
Lad det få en god stegeskorpe inden det vendes. Tilsæt salt og peber.

Tag kødet af panden og steg herefter løg og majs af på samme pande.
Kom peberkorn på (efter smag)
Tilsæt fond og soja, lad det simre.
Kom umiddelbart inden servering, peberfrugt og smør ned i panden og vend det til smørret smelter. Kom kødet ned i panden og varm dem kort op.

Fjern de yderste blade og bunden på kålen. Skær den grove stok ud og snit fint til en salat.
Hak den friske koriander og vend op i salaten.

Anret kålen i bunden af tallerkenen, læg et stykke kød ovenpå og grøntsager på toppen.
Pynt med koriander.
21/1/2022

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.