Serie
Mad med Mads og David

Sild til jul + Rustik



OPSKRIFT:
Julefrokosten - 4 slags sild


1 kg sild i filet (Ca 250 gr til hver ret)
Rugbrød
Skær de marinerede sild i mundrette stykker

Sild med solbær sennep og estragon:

1 scalotten
3 kviste frisk estragon
1 spsk sennep

Skræl og halvver bananscalotteløg- skær dem ud i grove stykker Hak estragon, kom det ned til løgene og tilsæt solbærsennep Rør i sildene


Sild med chili, koriander og ingefær:

1/2 rød chili ( eller efter styrke)
1/2 bdt frisk koriander
1 tsk ingefær

Skær chili i små stykker, tilsæt hakket koriander og ingefærpulver Kom over sildene

Sild med røgede mandler, bladselleri og  basilikum:

100 gr røgede mandler
1/2 bdt frisk basilikum
3 bladselleri

Hak mandlerne fint, basilikum snittes groft og bladselleri i små stykker tilsættes

Sild med æbler og karry:

1 dl creme fraiche
2 tsk ahornsirup
1 tsk karry
1 scalotteløg
1 æble

Rør creme fraiche med lidt ahorn sirup og lidt karry Dernæst tilsæt finthakket scalotteløg og æbler i tern Rør i sildene

Rist små skiver rugbrød i ovnen så de bliver godt sprøde

Server med sprød rugbrød og almindeligt rugbrød - samt en god snaps ;)

29/11/2013

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.