Serie
Mad med Mads og David

Mad med Mads og David - Nytårstorsk

Kom med til en hyggelig afslutning på året i David Jensins landkøkken på Møn. Vi skal lave nytårstorsk som forret - og det i en version, som er lettere og smukkere end man skulle tro, når det bare drejer sig om torsk med ærter og baconsovs. Tilslut et gensyn med Mad med mere, hvor Mads Gudiksen besøger et af regionens spisesteder. OPSKRIFT: 4 skiver Parmaskinke 1 frisesalat 1 bladselleri 12 kejserhatte ( eller anden større svamp ) 100 gr grønne ærter 2 spsk creme fraice 38 % 300 gr torsk i filet salt og peber 50 gr bacon i tern 2 scalotteløg 2 dl fløde 1 spsk balsamico Kom skiver af Parmaskinke i ovnen og steg dem sprøde i ca 10 min ved 200 grader. Lad dem køle af. Pluk og skyl frisesalaten - brug kun det fine lysegrønne. Skær bladsellerien fint. Blend ærter og rør creme fraiche. Skær torskefiletten i mindre bider og tilsæt salt og peber. Kom den i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader. Steg bacon med finthakket løg i en tykbundet gryde, tilsæt balsamico og dernæst fløde. Lad det koge næsten helt ind. Rist kejserhatte gyldne på  en panden. Anret med små kugler af ærtecreme, læg bladselleri ovenpå og sæt Parmaskinken opad. Pynt med kørvel Pynt med svampene, læg torsken ovenpå med salt ovenpå og dryp saucen rundt om.
31/12/2021

Kokken David Jensin laver nem, inspirerende mad mens køkkenskriveren Mads Gudiksen står i vejen. Udgangspunktet er råvarer Mads har hentet i lokalområdet og resultatet er ”mumsfilibaba”, som fotografen Mika plejer at sige.