- Er der ikk nogle lidt negative ting, man kan komme ud for, fordi der er rigtig mange steder, hvor det ikke er tilladt at have hund med. For eksempel i butikker?
Spørgsmålene var mange fra 5. D på Lille Næstved Skole, da de onsdag i forbindelse med Førerhundens Dag havde besøg af Claus Nordsmark fra Næstved.
Claus Nordsmark er 56 år og var på arbejdsmarkedet til 2009, indtil en øjensygdom gjorde ham blind.
- Jo, svarede Claus Nordsmark, men en førerhund må gerne komme med.
Jeg har oplevet en del gang, at der bliver hvisket bag min ryg
- Alle steder?
- Ja, både på restauranter og i fødevarebutikker må førerhunde gerne komme. Men der er stadig nogle butikker og restauranter, hvor hunden ikke må komme, fortalte Claus Nordsmark eleverne.
I lære som blind
For Claus Nordsmark er det en vigtig sag at informere eleverne og skabe større forståelse for det at være blind. I sammen omgang håber han at kunne bryde det tabu, der ifølge ham kan være forbundet med at være blind.
- Jeg har oplevet en del gang, at der bliver hvisket bag min ryg. ”Hvorfor har han den dér stok? Hvorfor har han den dér hund?” Så mener jeg, det er vigtigt at kunne fortælle om det, fordi børnene tænkere over tingene, men ved ikke, hvordan de skal forholde sig, fortalte han til TV ØST.
Hvad vil du gerne lære børnene?
- At det er okay at spørge, så de kan finde ud af, at der er nogle mennesker, som er anderledes end dem selv og har nogle behov, som de ikke umildbart kender, sagde Claus Nordsmark.
I forbindelse med Førerhundens Dag skulle eleverne selv prøve en hverdag som blind, og så fik de hilst på to år gamle Santo, som er førerhund for Claus Nordsmark.