Danmarksdemokraterne vil bygge ny kaserne i Næstved

Når der efter valget skal forhandles nyt forsvarsforlig, vil Danmarksdemokraterne kæmpe for at etablere kaserner i en række byer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal bygges nye kaserner i en række gamle forsvarsbyer her i blandt Næstved.

Sådan lyder et udspil fra Danmarksdemokraterne forud for forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig, der ligger og venter på det nye folketing på den anden side af valget, 1. november.

I foråret blev der indgået aftale om at tilføre forsvaret flere midler. Beslutningen blev indgået som følge af krigen i Ukraine af et bredt flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre, SF, Radikale Venstre og Konservative.

quote Det gjorde meget ondt på byen, fordi det traditionelt set har været en forsvarsby

Susie Jessen (DD), folketingskandidat

Og nu byder Danmarksdemokraterne ind i debatten.

- Der kommer mange milliarder til forsvaret i de kommende år på grund af den sikkerhedssituation, vi står i lige nu i Europa, siger Susie Jessen, der er folketingskandidat for Danmarksdemokraterne i Sjællands Storkreds.

- Og der er vores udgangspunkt, at vi gerne vil give noget tilbage til de byer, som har mistet på et tidspunkt, forklarer hun videre.

Mistede gardehusarerne til Slagelse

Her udmærker Næstved sig ifølge Susie Jessen, fordi gardehusarregimentet blev flyttet til Slagelse i starten af 00’erne.

- Det gjorde meget ondt på byen (Næstved, red.), fordi det traditionelt set har været en forsvarsby, påpeger hun.

Planen er ifølge partiet en kaserne med værnepligtige.

- En kaserne kan give liv og arbejdspladser. Og jeg tror, de byer, som har mistet en kaserne i tidens løb, ved, hvor ondt det har gjort. Og det gjorde også ondt på Næstved dengang, da kasernen skulle flytte. Der var der masser af oprør, siger Susie Jessen og tilføjer:

- Det vil vi gerne imødekomme.

Sådan så det ud i år 1999. Gardehusarregimentet i Næstved, hvor det her er chef for hesteskadronen, Major Michael Mentz, der inspicerer efter dagens træning.
Sådan så det ud i år 1999. Gardehusarregimentet i Næstved, hvor det her er chef for hesteskadronen, Major Michael Mentz, der inspicerer efter dagens træning. Foto: Søren Steffen/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Ifølge Susie Jessen er Danmarksdemokraterne også klar til at arbejde for nye kaserner, selvom det vil medføre øgede omkostninger til uddannelse af værnepligtige.

- Det er en markant investering i forsvaret, vi kommer til at se, siger hun og tilføjer:

- Derfor, synes jeg også, der skal være plads til det her.

125 værnepligtige i Næstved

Folketingskandidaten peger videre på, at det er en central del af partiets politik, at gå imod centralisering.

- Hele idéen med Danmarksdemokraternes politik er, at vi gerne vil sprede tingene rundt omkring i landet. Vi skal væk fra centralisering og værne om alle områder i Danmark. Og da kunne det her være en god måde at gøre det på, at når vi skal styrke forsvaret, er det en idé at tænke mindre centralt og ud i flere byer.

Foruden Næstved peger Danmarksdemokraterne på Sønderborg og Tønder, som byer, hvor der skal genåbnes kaserner.

Næstved mistede dog ikke alle byens værnepligtige med gardehusarregimentets udflytning til Slagelse.

Beredskabsstyrelsen Sjælland har således til huse i byen, hvor der hvert år uddannes omkring 125 værnepligtige til brand- og redningsfolk.


Nyhedsoverblik