Industrikvarter summer af liv - børn bygger hoteller til insekter

Industri og biodiversitet behøver ikke være hinandens modsætninger. Glasfabrikken Ardagh Glass Holmegaard inviterer summende insekter indenfor.

Industri og natur plejer ikke at gå hånd i hånd. 

Men i et industriområde i Fensmark nord for Næstved bliver naturen inviteret indenfor.

Glasproducenten Ardagh Glass Holmegaard giver plads til summende insekter på udendørsarealerne lige op og ned ad fabriksbygningerne. 

Det sker for at give den lokale biodiversitet en hjælpende hånd. 

- Vi har valgt at placere det lige her op ad fabrikken, så vi kan nyde det hver dag fremover og tænke tilbage på den her skønne dag med de dejlige unger, siger fabriksdirektør Christian Thomsen. 

Børnene gravede baljer ned for at give insekterne mad og drikke.
Børnene gravede baljer ned for at give insekterne mad og drikke. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Ud under åben himmel

Mandag formiddag havde han taget turen fra direktionsgangen og ud under åben himmel, hvor elever fra Holmegaardsskolens afdeling i Fensmark var i fuld gang med at etablere insekthoteller. 

- Dagen i dag er en biodiversitetsdag. Vi synes, det er et fantastisk projekt, fordi det er indbegrebet af fremtid, vi har her. De skønne unger bygger insekthoteller, som understøtter biodiversiteten for fremtiden, siger Christian Thomsen.

Der skal plantes 300 træer på området.
Der skal plantes 300 træer på området. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Skoleeleverne kommer hjem med frisk luft i lungerne og en bedre forståelse for naturen.  

- Vi har lavet et insekthotel med nogle sten, halm og grene. Vi har halm i bunden, så insekterne kan bo derinde mellem halmen, forklarer Malthe Bakmann fra 6.D. 

quote Vi planter nogle træer, som også får insekterne til at komme, og som er skønne at kigge på for os mennesker

Christian Thomsen, fabriksdirektør

Sammen med kammeraterne har han bygget flere nye opholdssteder for insekterne. Her kan de små dyr leve trygt og godt, også når vinden blæser og frosten bider.  

- De store sten dækker for vinden. Så når vinden kommer, er der ikke gennemtræk, siger Malthe Bakmann om et af de færdigbyggede insekthoteller. 

Fabriksdirektør Christian Thomsen vil gerne give plads til naturen i industriområdet.
Fabriksdirektør Christian Thomsen vil gerne give plads til naturen i industriområdet. Foto: Jacob Bagge Jensen - TV2 ØST

Insekterne skal nok finde vej

Natur er ikke det, der er mest af i området, men Christian Thomsen forklarer, at insekterne nok skal finde vej til de nye hoteller bygget af sten, halm og grene. 

- De kommer helt af sig selv, når vi skaber forholdene til dem. Vi planter nogle træer, som også får insekterne til at komme, og som er skønne at kigge på for os mennesker.

Læs også
Pludselig var insekthotel fyldt med sten - nu er mysteriet løst
Læs også
Pludselig var insekthotel fyldt med sten - nu er mysteriet løst

I alt bliver der snart plantet 300 træer i området for at give biodiversiteten et kærligt skub.

Sammen med insekthotellerne blev der i løbet af mandagen også gravet små baljer ned på området. Baljerne bliver fyldt med sten og vand for at give insekterne mad og drikke.  


Nyhedsoverblik